Kömür faciasından geriye kalan acılı öykü

Manisa'nın Soma ilçesinde dün özel bir kömür madeni işletmesinde çıkan yangında ölen Yunus Güçlü'nün (47), geçen ay işe başladığı ve ilk maaşını almasına 5 gün kala yaşamını yitirdiği belirtildi.alınan bilgiye göre kardeşlerine ait iki odalı küçük bir evd

Kömür faciasından geriye kalan acılı öykü

Manisa'nın Soma ilçesinde dün özel bir kömür madeni işletmesinde çıkan yangında ölen Yunus Güçlü'nün (47), geçen ay işe başladığı ve ilk maaşını almasına 5 gün kala yaşamını yitirdiği belirtildi.

alınan bilgiye göre kardeşlerine ait iki odalı küçük bir evde eşi ve 6 çocuğuyla oturan Yunus Güçlü, uzun süredir köyü ve civardaki tarlalarda ter dökerek ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyordu.

"Elde ettiği kazanç, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince" kömür madeninde çalışmaya karar veren Güçlü, geçen ay Soma'daki işletmenin kapısını çaldı. Ancak, ilk maaşını bile almadan, dün sabah madende çıkan yangın sonucu yaşamını yitirdi.

Güçlü'nün, kısa süre çıkan benzer bir yangından da şans eseri kurtulduğu öne sürüldü.

Acılı eşin sözleri

Güçlü'nün, Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Sıtmapınar köyündeki evinde, üzüntü hakim.

Gözyaşlarına hakim olamayan acılı eş Beyda Güçlü (42), "yeterli önlemi almamakla" itham ettiği firma yetkililerine duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Eşinin, "en fazla 1200 lirayı bulacak" ilk maaşını bu ayın 25'inde alacağını ancak buna ömrünün yetmediğini belirten gözü yaşlı kadın, "Maaşını almaya 5 gün kala öldü. Maaşında, parasında değilim, keşke hep yanımızda kalsaydı, oralara gitmeseydi" dedi.

Yunus Güçlü'nün, işe başlamasından kısa süre sonra benzer bir yangından şans eseri kurtulduğunu anlatan eşi, "O yangın bu kadar büyük değildi belki ama bir tehlike atlattı. Bana 'Önlem almıyorlar' demişti. Önlem alınmıyorsa gitmemesini söyledim ama 6 çocuğa nasıl bakacaktık? Neden önlem almıyorlar, canları yakıyorlar?" diye konuştu.

Kendilerine ait evlerinin bile bulunmadığını, 6 çocuğuyla ortada kaldığını belirten Beyda Güçlü, ne yapacağını kara kara düşünüyor.

Soma'da özel bir kömür madeni işletmesinde yangın çıkmış, dumandan etkilenen işçilerden Yunus Güçlü hayatını kaybetmişti, çok sayıda işçi yaralanmıştı.

Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, iki kişi tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler