Komşu'da deprem sürüyor!

Yunanistan’ın batısında Akdeniz açıklarında Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 03.08’de Yunanistan’nın batısında

Komşu'da deprem sürüyor!

Yunanistan’ın batısında Akdeniz açıklarında Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 03.08’de Yunanistan’nın batısında yerin 15.89 kilometre derinliğinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.04’te ise, Yunanistan’ın iç kesimlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü saat 05:08'de kaydedilen depremin merkez üssünün İyon denizindeki Kefalonya adasının Argostoli kentinin 12 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. Enstitü, saat 05:16'da ise 4,5 büyüklüğünde bir başka sarsıntı meydana geldiğini kaydetti.

Yunan medyası, depremde 10 kişinin hafif yaralandığını, birçok evin ise hasar gördüğünü duyurdu.

Kefalonya Adası Belediye Başkan Yardımcısı Evangelos Kekkatos, teknisyenler tarafından gerekli kontrollerin yapılması için adadaki okulların çarşamba gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Kefalonya adasında 26 Ocak'ta 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem sonrasında kayaların kayması nedeniyle bazı yollar kapanmış, bazı evlerin duvarları yıkılmış ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler