Koli bantlı cinayette karar verildi!

Erzurum'da yanında çalıştığı patronu 36 yaşındaki Dursun Demirci'yi arkadaşıyla birlikte yüz üstü yatırıp el, ayak, ağız ve gözlerini koli bandıyla bağlayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Gürcistan uyru

Koli bantlı cinayette karar verildi!
Erzurum'da yanında çalıştığı patronu 36 yaşındaki Dursun Demirci'yi arkadaşıyla birlikte yüz üstü yatırıp el, ayak, ağız ve gözlerini koli bandıyla bağlayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Gürcistan uyruklu David Baramidze, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 13 yıl hapis cezasına mahkum oldu.
 
Cinayet sonrası 5 yıl kaçtıktan sonra çıkarılan kırmızı bültenle yakalanan Baramidze, "Koli bantlarını işimde kullanıyordum, parmak izim ya da DNA örneğim bulunabilir. Bu suçu işlediğimi göstermez" diyerek suçlamayı reddetti.
 
Olay, 16 Ekim 2010 günü, merkez Aziziye İlçesine bağlı Abdulhamithan Mahallesi, Dadaş Caddesi, Durmuşevler A Blok bodrum katta meydana geldi. Dadaşkent Polis Merkezine 18 Ekim 2010 günü başvuran Nejdet Ateş, arkadaşı Dursun Demirci'yi bekar evinde ölü bulduğunu bildirdi. Bunun üzerine eve giden polis, Dursun Demirci'nin cesedini yüz üstü halde bantlara sarılı olarak buldu.
 
Demirci'nin kıyafetlerinin giyinik olduğu, ellerinin arkadan koli bandıyla bağlı, ağız ve gözlerine bez parçası konulmuş ve üzeri bantlı olduğunu tespit etti. Vücudunun hareket etmemesi için de bacaklarının üzerine iki temizlik fırçası sapını koli bandıyla sabitlediğini belirledi. 
 
Üzerinde bulunan 15 bin lira ile kişisel eşyalarını aldıktan sonra kayıplara karışanlarla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Demirci'nin 2 ay önce yanında iş verdiği ve bekar evinde kalan Gürcistan uyruklu David Baramidze'nin peşine düştü. Süt ve süt ürünleri imalatçılığı yapan Demirci'nin iş yerinde Polis, David Baramidze'nin iş elbisesinin cebinde diğer şüpheli Zurabi Amiranashvili'nin adının yazılı olduğu bir kağıt parçası buldu. Cinayet masası dedektifleri, Zurabi Amiranashvili'nin 15 Ekim 2010 günü saat 09.03'te Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını, saat 16.00'da Erzurum'a geldiğini, David ile buluşarak cinayeti işlendiğini tespit etti. Gürcü Davut olarak bilinen Baramidze ve Amiranashvili'nin cinayeti işledikten sonra 17 Ekim 2010 günü Trabzon'dan uçakla İstanbul'a geçtikleri, aynı gün Atatürk Havalimanı'ndan Ukrayna'ya kaçtıkları belirlendi.
 
koli-bantli-cinayetin-gurcu-sanigina-agirlastirilmis-muebbet_4233_dhaphoto1-(1).jpgGÜRCİSTAN'DA 5 YIL SONRA YAKALANARAK İADE EDİLDİ
 
Cinayetin işlendiği eve yakın iş yerlerinde soruşturma yapan polis, 'Gürcü Davut'un olay günü Dadaşkent Semtinde bir marketten 5 koli bandı aldığını ortaya çıkardı. Cinayet zanlılarının yakalanması için 'kırmızı bülten' çıkarılırken, Dursun Demirci'nin yapılan otopsi raporunda ağız ve göğüs bölgesinin sıkıca bantlı olması yüzünden boğularak öldüğü bildirildi.
 
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu iki zanlı yakalanamayınca iddianame 2014 yılında hazırlanabildi. İnterpol tarafından aranan zanlılar hakkında, 'gece vakti yağma, tasarlayarak bir suçu gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçlarından dava açıldı. Üniversite mezunu ve Rusya'da asker olan David Baramidze geçen Ekim ayında Gürcistan'da yakalanarak 5 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi. 
 
"PATRONUMU BEN ÖLDÜRMEDİM"
 
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 12'nci celsede David Baramidze, savunmasını tercüman aracılığıyla yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen David Baramidze, Demirci'nin cesedinin bulunduğu evde yaşadığı için çeşitli yerlerle parmak izinin ya da DNA örneğinin çıkmasının doğal olduğunu savundu. Bu delilerin suçu işlediğini göstermeyeceğini savunan Baramidze, şöyle konuştu:
 
"Koli bantlarını işimde kullanıyordum. Bir çok koli bandında parmak izim ya da DNA örneğim bulunabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kendisini neden öldüreyim, bunun için bir sebep yok. Onun benden, benim de ondan bir beklentim yoktu. Onu öldürmekle ne elde edebilirdim? Kaldı ki bana iş verdiği ve barındırdığı için kendisine minnettarım. Hakkımdaki suçlamalar ispat edilmemiştir. Sizi nasıl inandıracağımı bilmiyorum ama ben patronumu öldürmedim."
 
Mahkeme heyeti, Gürcü sanık David Baramidze'yi 'kasten ve bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla, tasarlayarak insan öldürme suçundan' ağırlaştırılmış ömür boyu, 'gece vakti konutta ve birden fazla kişiyle birlikte yağma' suçundan 13 yıl hapis cezasına mahkum etti. Heyet, İnterpol tarafından araması devam eden Zurabi Amiranashvili'nin dosyasını ise ayırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler