Koldaki 'Apo' dövmesi yakalattı

İzmir'de bir polisin aracının yanına yerleştirdiği bombayı patlatan, karakolun yakınına bomba düzenekli çanta asan ve son olarak da sırt çantasındaki bombayla saldırıya hazırlandığı sırada yakalanan 17 yaşındaki B.G.’nin kimliği kolundaki dövmeden yola çı

Koldaki 'Apo' dövmesi yakalattı

İzmir'de bir polisin aracının yanına yerleştirdiği bombayı patlatan, karakolun yakınına bomba düzenekli çanta asan ve son olarak da sırt çantasındaki bombayla saldırıya hazırlandığı sırada yakalanan 17 yaşındaki B.G.’nin kimliği kolundaki dövmeden yola çıkılarak saptandı.

Bornova ilçesindeki polise yönelik iki saldırının ardından görüntüleri kare kare inceleyen polis, bombacının elinin üzerindeki slogan olarak da kullanılan Kürtçe ’Biji Apo’ dövmesini fark ettikten sonra kimliğini belirleyip, operasyonla da yakaladığı ortaya çıktı.

Kentte asker ve polise yönelik bombalı saldırı hazırlığı yapıldığı istihbaratını alan İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Terör ve istihbarat ekipleri, çalışmalarını büyük gizlilik içerisinde sürdürdü. Ekiplerin araştırmalarına ilk başladıkları dönemde, Bornova İlçesi’nde bir polis memurunun park halindeki aracının yanında kimliği belirsiz kişilerce bırakılan bomba patladı. Patlamada araçta ve çevrede maddi hasar oluştu.

Bu olaydan bir süre sonra, bu kez aynı ilçedeki polis karakollarından birisinin yakınında duvara asılı poşet gören ekipler şüphelenerek bomba imha uzmanlarından yardım istedi.

Fünyeyle etkisiz hale getirilen poşet içerisinde patlayıcı olduğu ve karakolun hedef alındığı ortaya çıktı.

KOLUNDAKİ DÖVMEYİ GİZLEYEMEDİ
Bombalı saldırıların ardından ekipler, istihbarat bilgisinin doğruluğunun ortaya çıkmasıyla araştırmalarına hız verdi.

Bombalı saldırıların gerçekleştiği yerlerdeki ve o bölgelere çıkan tüm işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Kare kare tüm ayrıntılarıyla incelenen görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren ancak yüzünü gizleyen bombacı da tespit edildi.

Bu kez araştırmalarını bu kişinin üzerine yoğunlaştıran terör uzmanları, görüntünün küçük bir bölümünde bombacının elindeki dövmeyi fark etti. Görüntülerden de elin üzerindeki dövmede, ’Biji Apo’ yazdığı saptandı.

Hemen geçmişe dönük olarak polisin işlem yaptığı kişiler üzerindeki araştırmalar sonrasında da bombalı saldırıları düzenleyen kişinin 17 yaşındaki B.G., olduğu belirlendi.

SIRT ÇANTASINDA BOMBAYLA YAKALANDI
Menemen Asarlık’ta oturan B.G., ekiplerin takibine alındı. Evinden çıktıktan sonra minibüse binerek Bornova Mevlana Mahallesi’ne gelen B.G.’nin sırt çantasında patlayıcı olabileceği ihtimaline karşı operasyon başlatıldı.

Askeri ve polis birimlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgede dolaştığı sırada yakalanan B.G.’nin çantasında, patlatılmaya hazır bomba ele geçirildi.

Asker yada polis servis araçlarının geçişi sırasında saldırı düzenlemeyi planladığı ileri sürülen B.G.’nin, bomba yapımını da korsan gösterilere katılmaktan girdiği ve bir süre önce tahliye olduğu cezaevinde öğrendiğinin sanıldığı belirtildi.

B.G., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler