Kocaeli, Şehidini On Binlerle Uğurladı

Siirt'in Pervari ilçesinde, terör örgütü PKK'nin kurduğu hain pusuda şehit olan 23 yaşındaki Derinceli Emre Kaan Arlı, on binlerce vatandaşın eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Siirt'te terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek bombalanan aracın iç

Kocaeli, Şehidini On Binlerle Uğurladı

Siirt'in Pervari ilçesinde, terör örgütü PKK'nin kurduğu hain pusuda şehit olan 23 yaşındaki Derinceli Emre Kaan Arlı, on binlerce vatandaşın eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt'te terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek bombalanan aracın içerisinde şehit olan sekiz askerden biri de Derince'nin Yenikent Mahallesi'nde ikamet eden 23 yaşındaki Jandarma Er Emre Kaan Arlı'ydı. Arlı ailesinin ocağına düşen ateş tüm Kocaeli'yi derinden etkiledi. Acı haberin aileye ulaşmasıyla birlikte Derince'de adeta yas ilan edildi. Bütün ev ve iş yerleri ve araçlar Türk Bayrakları ile süslenirken herkesin içinde ise hüzün vardı.

Derince Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi'nde ikamet eden İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban ve ev hanımı Emine Arlı çiftinin 3 çocuğundan tek oğlu olan Emre Kaan Arlı, Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu'nda eğitimini yarıda bırakarak yaklaşık 8 ay önce askere gitmişti. Son olarak Ağustos ayında izne gelen Arlı, ailesi ile hasret giderdikten sonra yaklaşık 10 gün önce de yeniden birliğine teslim olmuştu.

Arlı'nın şehit haberini alan acılı ailesi cenazeyi almak üzere Siirt'e gitti. Siirt 3.Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından şehit Emre Kaan Arlı'nın cenazesi askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Askeri Havalimanı'na indirildi. Burada cenaze aracına alınan Arlı'nın cenazesi askeri konvoy eşliğinde Derince Yenikent Mahallesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Şehidin naaşının evinin önüne gelmesiyle birlikte vatandaşlar gözyaşlarına boğularak teröre lanet sloganları attı.

Bir evin bir oğlu olan Emre Kaan Arlı'nın tabutu başına gelen babası Şaban, annesi Emine ve kız kardeşleri ile diğer yakınları güçlükle sakinleştirildi. Yakınları Arlı'nın tabutunu bir an olsun bırakmadı. Burada vatandaşlardan helallik alınmasının ardından şehit Arlı'nın naaşı Derince Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze töreni nedeniyle İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe ilçelerinde bazı yollar ulaşıma tamamen kapatılırken, bazı yollarda ise trafik kontrollü olarak verildi.

Derince Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, MHP Geçmiş Dönem Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, şehidin yakınları ve Kocaeli'nin her ilçesinden on binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından kıldırılan cenaze namazına katılan on binlerce vatandaş sık sık terör örgütü aleyhinde sloganla attı. İkindi namazını müteakiben kılınan namazın ardından Şehit Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın cenazesi tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Yapılan askeri kortejin ardından Emre Kaan Arlı'nın cenazesi Körfez Şehitliği'ne gözyaşları eşliğinde defnedildi. Cenaze töreni sonrası vatandaşlar yürüyüşün ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem