Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğum yapan Kobanili Nevruz Ali Hacı, çocuğunun ismini Tayip Ahmet koydu.2 yıl önce İŞİD zulmünden kaçan 6 çocuklu 34 yaşındaki Nevruz Ali Hacı, iki gün önce Bodrum Devlet Hastanesinde doğum yaptı. Bir erkek çocuk dünyaya getire

Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğum yapan Kobanili Nevruz Ali Hacı, çocuğunun ismini Tayip Ahmet koydu.

2 yıl önce İŞİD zulmünden kaçan 6 çocuklu 34 yaşındaki Nevruz Ali Hacı, iki gün önce Bodrum Devlet Hastanesinde doğum yaptı. Bir erkek çocuk dünyaya getiren Kobanili kadın, çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isimlerini verdi. Tayyip Ahmet ismini verdiği çocuğuna sıkı sıkı sarılan annenin İŞİD'in Kamışlı bölgesini ele geçirdikten son Kobani'yi terk ettiği öğrenildi. Bir süre sonra kaçak yollarla Suruç'a geçen aile, 6 çocuğu ile birlikte yaklaşık 1 yıl orada kaldı. Suruç'tan da ayrılan aile daha sonra çevre ilçelere geçti. 9 gün önce Bodrum'a gelen Kobanili anne ve çocukları, Bodrum otogarında Ebu Murat ve Ebu Fahed isimli iki Suriyeli tarafından dolandırıldı. Dolandırıldıktan sonra Bodrum sokaklarında yatan ailenin 6'ıncı çocuğu ise Bodrum Devlet Hastanesinde dünyaya geldi.

AK PARTİ SAHİP ÇITI

9 gün boyunca sokaklarda yatan aileye ise Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp sahip çıktı. 2 gün önce doğum yapan Nevruz'u ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Demiralp sokakta yatan aileye önce yatacak yer bularak yardım elini uzattı. Demiralp, Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak kampanya başlattığını açıkladı. Demiralp, "Kobanili bir ailenin bebeği. Dün dünyaya geldi ve bugün taburcu oldu. Biz de dün öğrendik bebeğin dünyaya geldiğini. Hemen devlet hastanesine gidip aile ile tanıştık. Maalesef sokakta yaşam mücadelesi veriyorlardı. Bu güzel bebeğe ve 5 kardeşini sokakta bırakamazdık. Aileye bizim misafirimiz olmalarını istedik. Onlarda kabul ettiler bir otele yerleştirdik. Burada kaldıkları süre içerisinde konaklama ve yiyecek içeceklerini karşılayacağız. Ben dün ziyaret ettiğimde daha ismini koymamışlardı bebeğin. Konuşmalarımız sırasında aile ismini Tayip Ahmet koyacaklarını söyledi ve ben çok sevindim. Bu güzel bebek Bodrum'da dünyaya geldi" dedi.

Muhammet, Maram, İfimmet, Menar, Nurey, Assad ve son olarak Tayyip Ahmet Hacı isimli 6 çocuk annesi Nevruz Ali Hacı, yaşadığı acıları İHA muhabirine anlattı. Suruç üzerinden Bodrum'a geldiğini açıklayan Hacı, "Kaçak yollardan Türkiye'ye girdik. İŞİD zulmünden kaçtık buralara kadar geldik. Türkiye'den bir şey istemiyoruz. Tek isteğimiz Avrupa'ya gitmek. Almanya'da akrabalarımız var oraya gitmek istiyorum. Çocuğum yeni doğdu artık buradan çıkamayacağımızı biliyoruz. Bu yüzden Türkiye'den yardım istiyorum" dedi.

Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

Kobanili anne oğluna Tayyip Ahmet ismini koydu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler