Kobani'de son dakika

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bombardımanı ile ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, YPG güçlerinin dış dünya ile iletişimini kesmek için sınır kapısının bulunduğu bölgeye uzaktan havan topu mermileri ile saldırıyor. Sık yapılan atışlar sırası

Kobani'de son dakika
ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bombardımanı ile ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, YPG güçlerinin dış dünya ile iletişimini kesmek için sınır kapısının bulunduğu bölgeye uzaktan havan topu mermileri ile saldırıyor. Sık yapılan atışlar sırasında bazı mermilerin Türkiye tarafına gelmesi üzerine sınır hattında önlemler artırıldı.
 
Uçak bombardımanı ile darbe alan IŞİD militanlarının bulundukları bölgelerden çekilmesi ile birkaç günden bu yana oluşan sessizlik, bugün peş peşe atılan havan topu mermileri ile bozuldu. Kobani'nin doğu bölgesinde bulunan IŞİD militanları, sabah saatlerinden itibaren Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgeye peş peşe havan topu mermileri ile saldırdı. Yaşanan patlamalar sınır hattında tedirginliğe yol açarken, aralıklarla Kobani'nin iç kesimlerinde de silah sesleri duyulmaya devam ediyor.
 
Peş peşe görülen patlamaların ardından yoğun dumanların yükseldiği Kobani'de, çatışma ve patlamaların yoğunlaşması üzerine güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini arttırdı. Bu arada IŞİD militanlarının havan topu mermileri ile yaptığı saldırılar sırasında sınır hattında bulunan 2 ambulansın da hedef olduğu bildirildi. Kobani'deki 2 ambulansın havan mermilerinin isabet etmesinin ardından kullanılamaz hale geldiği ve Suriyeliler'in yaralılarını farklı araçlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na taşımaya başladığı belirtildi.
 
Öte yandan Kobani'de çatışmaların sürdüğü 34 günlük süre içerisinde sınır kapısından geçirilen 802 yaralının Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildiği ve durumu ağır olanların Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildiği kaydedildi.Sokak savaşlarının aralıklarla sürdüğü ve sık sık havan mermilerinin patlama seslerinin yankılandığı Kobani semalarında ise ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının keşif uçuşu yaptığı ve zaman zaman da bazı IŞİD mevzilerini vurduğu görüldü.
 
TÜRKİYE SINIRINA HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ
 
Şanlıurfa’da Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına havan mermisinin düşmesinin ardından, koalisyon uçakları Kobani’deki hedefleri bombaladı.
 
IŞİD ile PYD ile Kobani’de yaşanan çatışmalar şiddetini artırırken, nereden atıldığı belli olmayan bir havan mermisi Türkiye topraklarına düştü. Havan mermisinin Mürşitpınar Mahallesi’nde sınır kapısı yakınlarına düşmesinden yaklaşık 2 dakika sonra koalisyon uçakları Kobani kent merkezini bombaladı. Bombalamanın ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ve Kobani duman altında kaldı. Patlamanın şiddeti ve sesi, Suruç ilçe merkezinden duyuldu.
 
KARAGÖL BÖLGESİ IŞİD'DEN GERİ ALINDI
 
Irak'ın Diyale ilinde IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlar sürerken Salahaddin ile Diyale arasındaki Karagol bölgesi IŞİD'den geri alındı.
 
Diyale'yi Salahattin iline bağlayan ve stratejik öneme sahip olan bölge, ordu ve aşiretler tarafından IŞİD'e karşı yapılan mücadele neticesinde kurtarıldı.
 
İki ili birbirine bağlayan Karagol bölgesi uzun bir süredir IŞİD'in kontrolündeydi, düzenlenen operasyonlar sayesinde bölge güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.Bölgede bulunan 5.Tümen komutanı General Ali Fadıl, bölgenin IŞİD'in elinden alındığını belirterek, ordu ve aşiretlerin birleşerek verdikleri mücade ve yaşanan çatışmalar üzerine bölgenin terör gruplarından arındırıldığını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler