Kobani son dakika IŞİD'in iflahı kesildi

KOBANİ'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD'in iflası kesildi, örgüt dünden beri hiçbir saldırıya karşılık vermezken 10 köyü daha kaybette işte Kobanide son durum. Türkiye üzerinden Kobani'ye ağır silahlarla giren Peşmerge ve ÖSO kentteki dengeleri de

Kobani son dakika IŞİD'in iflahı kesildi

KOBANİ'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD'in iflası kesildi, örgüt dünden beri hiçbir saldırıya karşılık vermezken 10 köyü daha kaybette işte Kobanide son durum. 

Türkiye üzerinden Kobani'ye ağır silahlarla giren Peşmerge ve ÖSO kentteki dengeleri değiştirdi. IŞİD, Kobani'yi kuşattığından beri ilk kez saldırılara karşılık veremez hale geldi. 

Güç dengesinde hakimiyeti kaybeden IŞİD dünden bu yana Kobani'de saldırılara karşılık vermiyor. 
  adsiz-1-001.jpg

IŞİD 10 KÖYDEN ÇEKİLDİ

Kobani'de 51. gününe giren savaşta ABD koalisyon uçakları sadece keşif uçuşları yapmakla yetiniyor. Sokak çatışmaların yerini ağır silahların aldığı savaşta IŞİD güçleri köylerdeki hakimiyetini kaybetti. 

Batıdaki Tıl Şeir Tepesi ve çevresindeki irili ufaklı 10 kadar köyde bulunan IŞİD bu köylerden çekildi. IŞİD güçlerinin terk ettikleri köylerdeki birliklerini Kobani’ye yüksekten bakan tepelere doğru çekildikleri bildiriliyor.
 
ÇATIŞMALAR SINIR KAPISINA KAYDI

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar, sınır kapısı yakınlarında ve kentin batısında yoğunlaştı. 

Daha önce IŞİD'in elinde bulunan ancak ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombalaması sonucu PYD'nin eline geçen Tel Şeir tepesinde konuşlanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, IŞİD'in mevzilendiği yakın köyleri yoğun ateş altına tuttu. ÖSO'ya ait araçlar sınıra yakın bölgelerde devriye görevi yaptı.

SALİH MÜSLİM : ARTIK TERÖRİST OLARAK GÖRMÜYORLAR


PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) katıldığı toplantıda, Türkiye’nin IŞİD’e karşı tutumunun net olmadığını belirterek, örgüt üyelerinin üzerinden bu ülkeye ait pasaportlar çıktığını öne sürdü.

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Avrupa Parlamentosu'nda gayrı resmi Kürt dostluk grubunun düzenlediği "IŞİD'in Kobani saldırısı ve bölgeye etkileri" konulu konferansta konuştu. 

Daha önceleri kendilerini "terörist" olarak görüp muhatap almayan Batılı ülkelerin tavrının IŞİD'in Kobani saldırılarıyla birlikte kısmen değiştiğini belirten Müslim, "Artık terör örgütü olarak görülmediklerini ve herkesin Avrupa değerlerini savunduklarının farkında olduğunu" söyledi.

YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜK

Salih Müslim, "IŞİD'in Kobani saldırıları sonrasında tavırlar biraz değişti. Bizi dinlemeye başladılar. Amerikalılar ve İngilizlerle yüz yüze oturup görüştük" dedi.

Yakın gelecekte başka ülkelerin temsilcileriyle de görüşmeyi beklediklerini dile getiren Müslim, temas kuracakları ülkelerle Suriye'de kontrolleri altında tutukları bölgelerin geleceğiyle ilgili daha fazla işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Müslim, Batılı ülkelerin kendileriyle ilgili politikalarını kısmen değiştirmelerinin yeterli olmadığını ve doğrudan muhatap alınmak istediklerini belirtti.

Salih Müslim, IŞİD'e karşı savaşta kendilerine ağır silahlar verilmesini talep etti.

PEŞMERGE'YE YENİ SİLAHLAR YOLDA

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı tarafından Kobani’ye gönderilen ikinci silah ve askeri teçhizat konvoyu görüntülendi. 

Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Karzan Şaklawayi, dün, Rojava’nın Kobani kentine silah ve askeri teçhizat ek paketi gönderildiğini belirtti.Karzan Şaklawayi, silahların Türkiye üzerinden karayoluyla IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri ve YPG savaşlılarına ulaştırılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem