Koalisyon olup olmayacağı o tarihte belli olacak

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde;   CHP ile beraber yürüttüğümüz istikşafi görüşmelerde hangi bakanımızın alanına  giren bir konu varsa onu ilgili bakanlarımızın gündemine getirdik.   Yemekli bir görüşme oldu yaklaşık 4,5 saat sürdü. Türkiye'yi hüküm

Koalisyon olup olmayacağı o tarihte belli olacak
Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde;
 
CHP ile beraber yürüttüğümüz istikşafi görüşmelerde hangi bakanımızın alanına  giren bir konu varsa onu ilgili bakanlarımızın gündemine getirdik.
 
Yemekli bir görüşme oldu yaklaşık 4,5 saat sürdü. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu içerisinde her iki genel başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmelerde bulundular.
 
Herhangi bir sonuca bağlanmadı
 
Uzlaşılan konular ve anlaşılamayan konularda her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler. Gelinmiş noktada şu anda bugün itibari ile bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmış değil. Genel Başkanlar tekrar bir araya gelecekler.
 
Türkiye siyasi hayatında, iki ana damarın aynı zaman iki zıt partinin bir araya gelmesi başlı başına Türk siyasi hayatı bakımından bir kazanımdır.
 
Her iki genel başkan konuşulan konuları, kendi yetkili kurullarına gönderecekler arkasından da Perşembe ve Cuma günü nasıl bir sonuç çıktığıyla ilgili nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar.
 
Her konuda anlaşmak mümkün değil
 
Bugün soluksuz bir sohbet ve değerlendirme oldu. Biz şu ana kadar bu görüşmelerin samimi bir gayret içerisinde yürümesine, titiz bir biçimde olmasına gayret sarfediyoruz. Zaten bu iki zıt partinin her konuda anlaşması demek tarihin sonunun Türkiye'de gelmesi demektir.
 
Başbaşa bir görüşme gerçekleşmedi. Siyaset bir aritmetik meselesi değil. Her iki genel başkanın mutabık olacağı son nokta koyuluncaya kadar her konuda anlaşılmadan hiçbir konuda anlaşılmamıştır prensibi geçerlidir.
 
Son noktayı koyana kadar ilk günlerdeyiz
 
Türkiye için en iyi formülü bulabilmek için tabiki samimi bir gayret var. Son noktayı koyana kadar yine ilk gündeyiz. Bizim işimiz görüşmelerin tam olarak yapılması ve bir tablonun ortaya çıkmasını değerlendirmektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler