KKTC’de yankı yaratan ihbar!

 Batık Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Dışişleri Bakanlığı’na aktarılan yaklaşık 10 kadar personeline ayrıcalık yapıldığına dair ihbar mektubu, KKTC’de büyük yankı yarattı.  Mektupta şikayetler sıralanırken, örneğin N.A.’nın hastalık nedeniyle işe gelmediği,

KKTC’de yankı yaratan ihbar!

 

Batık Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Dışişleri Bakanlığı’na aktarılan yaklaşık 10 kadar personeline ayrıcalık yapıldığına dair ihbar mektubu, KKTC’de büyük yankı yarattı. 
 
Mektupta şikayetler sıralanırken, örneğin N.A.’nın hastalık nedeniyle işe gelmediği, ancak yurtdışına gidip botoks yaptırdığı iddia edildi.
 
KKTC Dışişleri Bakanlığı’nda, 2 yıl önce batan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) kamuya dağıtılan personeli ile kıdemli memurlar arasında botoks kavgası çıktı. Bir dışişleri memuru, aralarına katılan eski KTHY personelinin, ‘torpilli’ olduklarını söyleyerek mesai saatlerine uymadığını belirtti ve Personel Dairesi’ne ihbar mektubu gönderdi. Açık isimleriyle ‘icraatlarının’ anlatıldığı mektupta en ilginç iddia, N.A.’nın izin formu doldurmadan, ‘Annem hasta’ bahanesiyle işe gelmemesi ve yurtdışına gidip ‘botoks tazelemesi’ oldu.
Mesai skandalı, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan bir memurun, imzasız şikâyet mektubunu Personel Dairesi’nin yanısıra sendikalara da göndermesiyle ortaya çıktı. Haberdar Gazetesi’nden Levent Özadam’ın köşesine yansıttığı ihbar mektubunda şöyle dendi:
“Önceki yıllarda kart sistemi ile daire personel giriş çıkışları kayıt altına alınıyordu. Ama maalesef daireye gelmeyenlerin kolayca tespit edileceği bu yöntemden vazgeçilip deftere imza sistemine geri dönüldü. Böylece işe geç gelenler ya da hiç gelmeyenler daha sonra tüm eksikleri imza atıp doldurabiliyor. Bu yıl Bakanlığa alınan KTHY eski çalışanları geldikleri ilk günden beri iş ve maaşlarından memnun olmadıklarını söylüyor, misafir gibi davranıp iş yapmıyor, mesai saatlerinde alışverişe gidiyor.
 
BAKANDAN İZİNLİYİM
 
M.G. odasında oturmayıp daire içinde sürekli misafirlik yaparak mesaiyi dolduruyor. N.A. geldiği günden beri canı her istediğinde işe gelmiyor. Annesi hasta bahanesi ile yurt dışına botoks yaptırmaya gidiyor, izin formu doldurmuyor ve mesai saatinde alışverişe giderek herkese bakandan izinli olduğunu söylüyor. A. A. E. ise geldiği ilk günden hakkı olmamasına rağmen süt izni kullanıyor. Bu da KTHY’den gelenlerin hepsi bakanın akrabası mı? düşüncesini yaratıyor. İmza: Dışişleri Personeli.”
 
150 memurdan 10’u sorunlu
 
Dışişleri Bakanlığı, Personel Dairesi’ne yazılan ihbar mektubunun ardından soruşturma başlattı. Çalışanlar sorunun çok az sayıda sonradan gelen eski KTHY personelinden kaynaklandığını belirtiyor. KTHY, aşırı istihdam ve mali yolsuzluklar nedeniyle 150 milyon dolar borçla 2 yıl önce battı. 600’e yakın çalışanın bir kısmı devlet kurumlarında görevlendirildi. Dışişleri Bakanlığı binasında 150’ye yakın memur çalışıyor, bunların 10’u mayıs ayında işbaşı yapan eski KTHY çalışanı.
 
Çapkın bakan da sıkıntıda
 
Magazin dünyasında Seray Sever’le aşk iddiaları nedeniyle adı ‘çapkın bakana’ çıkan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’in başı şimdi personel kavgasıyla ağrıyor. Bakan’ın adı, KKTC’nin mankenlerinden Seniha Kanatlı’yla da çıktı. Özgürgün ‘aşk iddialarını’ reddederken, uzun süredir evlilik hazırlığında olduğunu belirtiyor.
 
KTHY’de metres skandalı
 
KTHY batmasının yanı sıra eski Genel Müdürü Ümit Utku’nun adının karıştığı skandallarla anıldı. Utku, 2001 yılında İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde KTHY’nin Londra Satış Müdürü Mukakdes Cagnino’nun açtığı tazminat davasında hakimin ‘metres’ sorularıyla karşılaşmıştı. 18 yıllık gizli sözleşme ile yıllık 60 bin sterlin maaşla işe alındığını söyleyen Mukaddes Cagnino, hakimin “Nasıl oldu da satış memurluğundan müdürlüğe atandınız” sorusuna “Tülin Uçar bana referans oldu” yanıtı vermiş, hakim bu defa “Metresi mi” diye sorunca, “Kız arkadaşı demek daha iyi” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem