KKTC'de ortalık karıştı

KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla KKTC Tabipler Birliği'nde yaptığı konuşmada muhalefetteyken gece kulüplerini eleştiren bir arkadaşına bakan olunca "Kapattın mı?" diye sorduğunu ve "Neyi kapatacaksın, 40 bin asker, 40

KKTC'de ortalık karıştı


KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla KKTC Tabipler Birliği'nde yaptığı konuşmada muhalefetteyken gece kulüplerini eleştiren bir arkadaşına bakan olunca "Kapattın mı?" diye sorduğunu ve "Neyi kapatacaksın, 40 bin asker, 40 bin de öğrenci var, beni mi halletsinler" dediğini söyledi.

KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla KKTC Tabipler Birliği'nde konuştu. Konuşması sırasında gece kulüplerine yönelik bakanlık yapan bir arkadaşıyla ilgili anekdotunu anlatan Hasipoğlu, şunları söyledi: "Hiç unutmam biri gece kulüplerini açtı, onu söyleyim, beni bağışlasın. Ana muhalefetten bir arkadaş her oturumda çıkar 'Lefkoşa'dan Güzelyurt'a kadar fabrikaları dizdiniz' der, gece kulüpleri fabrika. Allah ne büyük Allah. Döndü o bakan oldu. Gittim 'Kapattın mı o fabrikaları?' dedim. 'Neyi kapatacaksın' yahu dedi, '40 bin asker, 40 bin de öğrenci var beni mi halletsinler.' Yani böyle gülünç durumlara düşmeyin. Böyle gülünç hallere düşmeyelim" dedi.

TEPKİ ÇEKTİ
Bazı kadın doktorlar Bakan'ın sözlerini protesto ederek salonu terk etti. Feminist Atolye (FEMA) Başkanı Doğuş Derya, sosyal paylaşım sitesinde "Ertuğrul Hasipoğlu sana ‘istifa et' dememiz işe yaramaz, biliyoruz. Utanmazlığın ve maçoluğun timsalisin. Yazıklar olsun" dedi.

"MUHALEFETTEYKEN ELEŞTİRMENİN KOLAY OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ANLATTIM"
Konuyla ilgili açıklama yapan KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasında, "muhalefetteyken, icraatları eleştirmenin kolay olduğuna dikkat çekmek için eski bir bakana ait anekdotu anlattığını" belirtti. Hasipoğlu, "Muhalefetteyken, gece kulüplerini fabrikaya benzeten bir milletvekili söz konusu gece kulüplerinin derhal kapatılmasını savunuyordu. Daha sonra kendisi bakan oldu. Kendisine, muhalefetteyken gece kulüplerine dair sözleri hatırlatılınca, ‘memlekette 40 bin asker var, bırakalım da bizi mi halletsinler' dedi. Ben de muhalefetteyken eleştirmenin kolay ama icraatta işlerin böyle
yürümediğine örnek vermek için bu anekdotu anlattım".

"HANGİ BAĞLAMDA SÖYLENDİĞİNİN ÖNEMİ YOK"
Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski Müzakere Heyeti Başkanı Kudret Özersay ise, "Bir kere bence hangi bağlamda söylediğinin ilk nazarda bir önemi yoktur. Zira, siyaset ne kadar kirlendiyse kirlensin, ayıp denen birşey vardır. Başkasıyla aranızda geçen bir diyalogda, sırf başkası o sözleri söyledi diye siz bunu kamuoyu önünde naklederseniz, ayıp olan bu sözleri söyleyerek, naklederek ayıp etmiş olursunuz" dedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI İHTİYACI OLANA KADIN VERSİN"
Akademisyen Zeki Beşiktepeli ise, "Gece külüpleri kapatılsın ancak Sağlık Bakanlığı her ihtiyacı olan erkeğe bir kadın versin" şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL HASİPOĞLU KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1967'de mezun oldu. Gazimağusa Hastanesi'nde 1972'de çalışmaya başladı. 1990'dan 2009 parlamento seçimlerine kadar her dönemde KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde görev aldı. 1998 - 2001 yılları arasında KKTC Cumhuriyet Meclisi başkanlığı yaptı. 19 Eylül 2012'de Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem