Kızılay yollara düşen mültecileri unutmadı

Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne ve İstanbul'a akın eden Suriyelileri Türk Kızılayı ekipleri yalnız bırakmadı. Gerekli izinlerin çıkmasını bekleyen Suriyelilere su, gıda malzemesi ve battaniye yardımı yapıldı.Sosyal medyada yayılan "Almanya'nın 400 bi

Kızılay yollara düşen mültecileri unutmadı

Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne ve İstanbul'a akın eden Suriyelileri Türk Kızılayı ekipleri yalnız bırakmadı. Gerekli izinlerin çıkmasını bekleyen Suriyelilere su, gıda malzemesi ve battaniye yardımı yapıldı.

Sosyal medyada yayılan "Almanya'nın 400 bin Suriyeliyi alacağı" söylentisi üzerine İstanbul ve Edirne'ye çok sayıda Suriyeli geldi. Suriye'deki iç karışıklıkların başlangıcından bu yana mağdur olan Suriyelilere yardım eden Türk Kızılayı ise, Avrupa'ya gitmek üzere Edirne ve İstanbul'a gelen ve burada bekletilen Suriyelileri yine yalnız bırakmadı.

Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Merkezi'nden bölgelere ulaşan ekipler, İstanbul ve Edirne otogarında bekleyişlerini sürdüren Suriyelilere su, bisküvi, kek, kumanya ve battaniye yardımı yaptı. İstanbul'da bekleyen Suriyelilere 3000 su ve gıda malzemesi yardımı yapan Kızılay, Edirne yönüne yürüyen Suriyelilere de 700 adet battaniye dağıttı.

KIZILAY YENİ İHTİYAÇLARA HAZIRLIKLI

Bölgede ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlar için Kızılay'ın hazırlıklarını tamamladığına dikkat çeken Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, "Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, misafirlerimiz. 4 yıldan fazla bir zamandır onlara Türk halkının misafirperverliğini gösteriyoruz. Ülkemizden ayrılmalarına kadar da aynı duyarlılıkla hizmet vermeye devam edeceğiz. Avrupa ülkelerine doğru yürüyüşe geçen Suriyelilerin bir bölümü geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalıyor. Gecenin soğuğunda üşümemeleri için, özellikle de bebek ve çocukların bu olumsuz koşullardan etkilenmemeleri için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu amaçla dün gece 700 adet battaniye dağıtımını gerçekleştiren ekiplerimiz, ihtiyaç duyulacak her türlü yardımı yapmak için de hazır beklemektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem