Kızılay Savaş Alanına Döndü

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için yapılan gösterilerde başından vurularak öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük'ü Kızılay Meydanı'nda anmak için toplanan gruba polis müdahalesi, yaklaşık 4 saattir sürüyor. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla yapılan

Kızılay Savaş Alanına Döndü
Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için yapılan gösterilerde başından vurularak öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük'ü Kızılay Meydanı'nda anmak için toplanan gruba polis müdahalesi, yaklaşık 4 saattir sürüyor. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahalenin ardından göstericilerin Kızılay Meydanı'nda toplanmasına izin vermiyor.
 
Polis, öğle saatlerinde Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Kızılay çevresine yerleştirilen MOBESE kameralarına saldırdıkları tespit edilen toplam 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında TOMA'nın üzerine çıkan 2 kişi de bulunuyor. Göstericiler, ilerleyen saatlerde Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Ziya Gökalp Caddesi üzerine barikat kurdu. Kurulan barikatları ateşe veren ve uzun süre polisle çatışan göstericiler, ellerine geçirdikleri taş, bidon ve araç park dubalarını polise fırlattı.
 
Polis, müdahale sırasında TOMA aracının üzerine çıkan iki eylemciye zarar gelmemesi için çaba harcadı. TOMA aracının üzerinden inmemekte ısrar eden iki eylemci gözaltına alındı. Polis ekiplerinin Kızılay Meydanı'ndaki göstericilere yaklaşık 4 saattir müdahalesi devam ediyor. Çevik kuvvet, göstericilerin Kızılay Meydanı'nda toplanmasına izin vermiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem