Kızılay kurban fiyatlarını açıkladı

Türk Kızılayı da kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için her yıl olduğu gibi bu yıl da bir kampanya başlattı. AfrikaAsya ve Balkanlar’da olmak üzere Türk Kızılayı kurban eti dağıtacak.Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, düzenledi

Kızılay kurban fiyatlarını açıkladı

Türk Kızılayı da kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için her yıl olduğu gibi bu yıl da bir kampanya başlattı. AfrikaAsya ve Balkanlar’da olmak üzere Türk Kızılayı kurban eti dağıtacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, düzenlediği basın toplantısında, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı dolayısıyla kampanya düzenlediklerini, kurban fiyatını da yurtiçi için 575 lira, yurtdışı için ise 300 lira olarak tespit ettiklerini belirtti.

Başkan Akar, kesilen kurban etlerinin kavurma olarak konserve edileceğini ve yılboyu ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını açıkladı. Akar, Türkiye’de kurban etlerinin İslami ve insani kaideler gözetilerek en uygun şekilde kendilerinin yaptığını söyledi. Noter ve din görevlisinin huzurunda vekalet yoluyla kesilecek kurbanlıkların etleri, Et ve Süt Kurumu kombinalarında pişirilerek kavurma haline getirilecek, 800 gramlık konserveler halinde dağıtılacak.    

Kurban kesimin bağış değil ‘ibadet’ olduğunu belirten Genel Başkan Lütfi Akar, Türk Kızılayı’nın bu bilinçte olduğunu vurguladı. “Kurbanı bağış olarak göremeyiz, bu bir ibadettir.” diyen Başkan Lütfi Akar, İslami usullere uygun olarak hayvanın kesilmesi ve kanının da mutlaka akıtılması gerektiğinin altını çizdi. ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ kampanyası ile kurbanlık toplayacak Türk Kızılayı, topladığı etleri de Türkiye dışında Somali, Etiyopya, Bangladeş, Kenya, Pakistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek’te dağıtacak.

Genel Başkan Lütfi Akar, Saraybosna’da et dağıtımına bizzat katılacak. Konserve haline getirilecek kurban etlerinin 18 ay raf ömrü olduğunu ve yılboyu dağıtılacağını aktaran Akar, yurtdışında konserve yapma imkanının olmaması nedeniyle orada dağıtılacak etlerin kavurma haline getirilmeden, hijyenik kutular içerisinde dağıtılacağını ifade etti. Başkan Akar, “Hiçbir kâr amacı gütmeden yapıyoruz bu işi. Bu konuda bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacın giderilmesi gerektiğini düşündüğümüz için girdik kurbanlık işine. Bütün hizmet bedellerini de kendi öz kaynaklarımızdan karşılıyoruz.” dedi.    

ET VE SÜT KURUMU KOMBİNALARINDA KESİLECEK, DAĞITILACAK    

Bağışçılardan aldıkları vekaletle dini kurallara uygun olarak kestirdikleri kurbanları, hijyenik koşullarda paketleterek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları anlatan Akar, şunları söyledi: “Vekalet verme yoluyla gerçekleştirilecek kurban bağışları her evresi kurbanı veren kişi tarafından takip edilebilecek. Kurban kesimleri veteriner hekim, noter, din görevlisi, anlaşmalı olduğumuz kurumun personelleri ve Türk Kızılayı personelleri eşliğinde, vekalet verilen bağışçımızın ismi okunarak Et ve Süt Kurumu kombinalarında yapılacak.

Kesimler gerçekleştikçe, cep telefon numarasını bağış birimimize veren bağışçılarımıza SMS ile bilgi verilecek. Kesilen kurbanlar hijyenik ortamlarda kavurma haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı şubeleri aracılığı ile dağıtılacak. Bağışçılarımıza şubelerimiz aracılığıyla kurbanlarından tadımlık olarak 800 gramlık kavurma, kesim görüntülerini içeren CD ve teşekkür belgesi ile geri dönüş yapılacak. ''Akar, hazırlanan kavurmaların yine Et ve Süt Kurumu tarafından özel olarak muhafaza edildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını da ifade etti.    

Akar, kurban bedelinin tüm Kızılay şubelerine ödenebileceği gibi tüm bankalardaki Kızılay hesabına yatırılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler