Kız yurduna giren jiletli saldırgana 25 yıl hapis istemi

Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na girerek jiletle bir öğrenciyi yaralayan saldırganlar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, yaralama zanlısının 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na 8 Ağ

Kız yurduna giren jiletli saldırgana 25 yıl hapis istemi

Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na girerek jiletle bir öğrenciyi yaralayan saldırganlar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, yaralama zanlısının 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na 8 Ağustos 2015'te yangın merdivenlerinden girerek bir kız öğrenciyi jiletle yaraladığı iddia edilen tutuklu şüpheli Yasin P. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede şüpheli Yasin P. hakkında "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılık Yasin P.'nin kardeşi olan diğer şüpheli Şerif P. hakkında ise takipsizlik kararı verdi. Yasin P., iddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkacak.

İFADESİNDE ÖĞRENCİNİN KENDİSİNİ ODAYA DAVET ETTİĞİNİ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Soruşturma aşamasında gözaltına alınan Yasin P., savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Yasin P., Nöbetçi Hakimlikte yaptığı savunmada, "Olayın cinsel saldırıyla hiçbir alakası yoktur. Kardeşimle birlikte alkol almıştık. Ben alkollüyken orada bulunanlardan bir hanım arkadaş beni odasına davet etti. "2 dakika sonra odama gel" dedi. Ben de gittiği istikametteki binaya girdim. Yanlışlıkla başka bir bayanın odasına girmişim. Bağırıp, "Sen buraya nasıl girdin?" diye bağırınca korktum. Bayanı korkutmak zorunda kaldım. Jileti muhtemelen ya üniversitede ya da odada buldum. Başka bir diyeceğim yoktur. Olayın polise gittiğini bilmiyordum. Polise gittiğini öğrendiğimde, kendim gidip teslim oldum" ifadelerini kullanmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre olay, 8 Ağustos'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin kız yurdunda yaşandı. Alkollü olduğu öğrenilen Yasin P., kardeşi Şeref P ve Barış A. ile birlikte yurt binasının önüne geldi. Yangın merdivenini kullanarak 5. kata çıkan Yasin P., buradan da kızların yatakhanelerinin bulunduğu bölüme geçti. Odalardan birine girerek içerideki kız öğrenciye tecavüz etmeye çalışan Yasin P, boğuşma sırasında genç kızı yanında bulunan jiletle yaralandı. Bağrışlar üzerine odaya giren diğer kızlar, Yasin P.'yi durdurmaya çalıştı. Özel güvenlik görevlilerinin de yurda gelmesiyle dışarı kaçan Yasin P. burada kendisini bekleyen Şeref P. ve Barış A. ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.

ŞÜPHELİ YASİN P. TUTUKLANDI, ŞEREF P. SERBEST BIRAKILDI

Olayı soruşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek zanlıların kimliklerini belirledi. Yapılan çalışmada Yasin P., kardeşi Şeref P. ve yaşı 18'den küçük olduğu öğrenilen Barış A., gözaltına alındı. Barış A.'nın emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Şüpheli Yasin P., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem