KİRPİ'nin üretimi neden durduruldu ?

 Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük önem taşıyan, mayına karşı dayanıklı araç Kirpi'nin üretimini yapan BMC'de çarklar yine durdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir BMC çalışanı ise, "10 Ocak'ta üretim durdu ancak 31'inde ödeme yapılacağı sözü verilmesi

KİRPİ'nin üretimi neden durduruldu ?

 

Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük önem taşıyan, mayına karşı dayanıklı araç Kirpi'nin üretimini yapan BMC'de çarklar yine durdu.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir BMC çalışanı ise, "10 Ocak'ta üretim durdu ancak 31'inde ödeme yapılacağı sözü verilmesinin ardından çalışmaya tekrar başladık. 31 Ocak'ta ödeme yapılmayınca üretim tekrar durmak zorunda kaldı." dedi.
 
İçeride dört maaş alacakları bulunduğunu belirten diğer bir çalışan da 150 milyon dolarlık kredi anlaşmasının ardından sadece 3 bin 250 lira aldıklarını ifade etti.
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, üretimdeki gecikmeler sebebiyle firmaya 7 milyon Euro ceza kesmişti. Yaklaşık 150 Kirpi daha üreterek TSK'ya teslim etmesi gereken BMC'de, bunun için ayda ortalama 40 araç imal edilmesi gerekiyor.
 
Millî Savunma Bakanlığı ile BMC arasında 2009 Nisan ayında, 300 milyon Euro değerinde bin 859 araçlık 'Taktik Tekerlekli Araçlar Projesi'nin sözleşmesi imzalandı. TSK'nın ihtiyacı olan bin 859 adet taktik tekerlekli araç ile mayına karşı korumalı zırhlı araçları üretip 2,5 yıl içinde teslim etmesi beklenen şirket Mayıs 2012'de malî sıkıntıya girmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem