Kiralık araçlara anında takip!

Kiralık araçlarla yapılan eylemlerin artması üzerine İçişleri Bakanlığı, araç kiralama işlemlerini daha sıkı kontrol etme kararı aldı. Resmi Gazete’de yayınlana yönetmeliğe göre artık araç kiralama şirketleri otellerde olduğu gibi müşterilerinin bilgileri

Kiralık araçlara anında takip!

Kiralık araçlarla yapılan eylemlerin artması üzerine İçişleri Bakanlığı, araç kiralama işlemlerini daha sıkı kontrol etme kararı aldı. Resmi Gazete’de yayınlana yönetmeliğe göre artık araç kiralama şirketleri otellerde olduğu gibi müşterilerinin bilgilerini anında kolluk kuvvetlerinin görebileceği bir bilgisayar terminaline aktaracaklar.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmeliğe eklenen geçici madde şöyle:

“Araç kiralama şirketleri tüm kayıtlarını İçişleri Bakanlığının tespit edeceği bir bilgisayar programında tutmak ve bilgisayar terminallerini genel kolluk kuvvetlerinin 1774 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre kurulan bilgisayar terminallerine bağlamak zorundadırlar. 4/10/2015 tarihine kadar bu şartı yerine getirmeyen işletmelere mülki idare amirlerince on bin Türk lirası para cezası verilir. Bu fiilin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edilir.”

Aynı yönetmeliğe eklenen bir başka madde ile de araç kiralama şirketlerine, kiralanan araç bilgiler ile kiralayanların kimlik bilgileri ve kira sözleşmelerinin günü gününe tutulması ve bu belgelerin her an incelemeye hazır bulundurulması hükmü getirildi. Yönetmeliğe göre bu kayıtlar 5 yıl süreyle saklanacak ve 5 yılın sonunda sistemden otomatik olarak silinecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem