K.Irak sınırında operasyon

Hava destekli sürdürülen operasyonda, PKK'lıların geçiş bölgeleri obüs ve kobra helikopterlerle sürekli ateş altında tutuluyor. Obüslerle dövülen bölgeler görüntülere de yansıdı.Dün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında Derecik Beldesi'nde bulanan Derecik

K.Irak sınırında operasyon

Hava destekli sürdürülen operasyonda, PKK'lıların geçiş bölgeleri obüs ve kobra helikopterlerle sürekli ateş altında tutuluyor. Obüslerle dövülen bölgeler görüntülere de yansıdı.


Dün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında Derecik Beldesi'nde bulanan Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na, Irak topraklarından PKK'lı teröristlerce havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda Komando er Sinan Dündar şehit olurken, bir asker de yaralandı.

Yapılan saldırıya güvenlik güçleri, anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Umurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüslerle top atışları yapıldı. Dün başlayan operasyonlar bugün de sürdü.

Şemdinli 3'üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'ndan dün gece çok sayıda asker bölgeye sevk edilirken, savaş uçakları ve kobra tipi helikopterlerde bölgedeki operasyona havadan destek verdi.

Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı ve Umurlu Karakolu'ndan sınırın sıfır noktasında bulunan Balkaya Dağları, obüs toplarıyla sürekli ateş altında tutuldu. Obüslerin ve kobra tipi helikopterlerin bomba yağdrdığı Balkaya Dağları'ndan yükselen dumanlar, görüntülere de yansıdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem