"Kimse bir daha Türkiye sınırlarını ihlal edemez"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...- Sayın Kerry bize Sayın Lavrov’la ilgili görüşmelerine ilişkin detaylı bilgi sundu. Daha sonra alandaki gelişmeler ve Suriye’deki durumun kimyasal silahlarla ilgili alınan kararlardan nas

"Kimse bir daha Türkiye sınırlarını ihlal edemez"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

- Sayın Kerry bize Sayın Lavrov’la ilgili görüşmelerine ilişkin detaylı bilgi sundu. Daha sonra alandaki gelişmeler ve Suriye’deki durumun kimyasal silahlarla ilgili alınan kararlardan nasıl etkileneceğini ele aldık. Bizim için hem kimyasal silah saldırısında hayatını kaybeden 1700 kardeşimizin, hem de konvansiyonel silahlarla hayatını kaybeden 100 bin kardeşimizin canlarının aynı değerde olduğunu vurguladım.

- Bundan sonra atılacak adımlar konusunda temasların teknik düzeyde de temel düzeyde de sürmesi konusunda mutabık kaldık. Bu tür bir eylemin cezasız kalması benzer eylemleri yapacak ülkeleri cesaretlendirir. O nedenle Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesi lazımdı. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda da ekiplerimiz görüşmeye devam edecek.

- “Biz hiçbir zaman hiçbir yerde tansiyonun yükselmesini istemeyiz ama uluslararası kurallara uyulmaması durumunda yaşananları daha önce Halepçe’de, Saraybosna’da gördük. Bu silahların kullanılmaması konusunda gerekenler yapılmalıdır.”

- “Bildiğiniz gibi saat 14.30 sıralarında bir Suriye helikopteri uyarılmasına rağmen sınırımızı ihlal etti. Tekrar uyarılmasına rağmen ihlaline devam etmesi üzerine Türkiye’nin uluslararası hukuktan ve angajman kurallarına göre Suriye’nin 400 metre içerisinde cezalandırıcı bir işlem uygulandı.

Türkiye kendi sınırlarına yönelik bir ihlale kesinlikle izin vermeyecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sınırlarımızın ve halkımızın güvenliğini sonuna kadar korumaya kararlıyız. Hem BM Genel Sekreterine, hem Güvenlik Konseyi’ne hem de NATO’ya gerekli bilgiler sunulacak.  Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bunun için gerekli önlemler alınmıştır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem