Kılıçdaroğlu'nun zor anları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, 301 madencinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne geldi. Kılıçdaroğlu ve kızı, faciada hayatını kaybeden tek yumurta ikizler

Kılıçdaroğlu'nun zor anları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, 301 madencinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne geldi. Kılıçdaroğlu ve kızı, faciada hayatını kaybeden tek yumurta ikizleri İsmail Çata ile Süleyman Çata'nın Bayat Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ailenin, facianın unutulmamasını istediğini belirtti.

İKİZLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Soma İlçesi'ne gelen Selvi Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ü Bayat Mahallesi girişi yakınında CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile bir grup partili karşıladı. Kılıçdaroğlu ve kızı, partililerle ilk ziyaretini, faciada hayatını kaybeden 32 yaşındaki tek yumurta ikizleri iki çocuk babası İsmail Çata ile bir çocuk babası Süleyman Çata'nın, Bayat Mahallesi'ndeki baba evine yaptı. İki çocuğunu da faciada kaybeden 56 yaşındaki Ahmet Çata, evin girişinde taziyeye gelenleri karşıladı. Torunuyla evin kapısında Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri karşılayan maden işçilerinin annesi 53 yaşındaki Sevim Çata, gözyaşlarına boğuldu. Talihsiz kadını, gözyaşlarına hakim olamayan Selvi Kılıçdaroğlu teskin etti. Kılıçdaroğlu ve partililer daha sonra eve girdi. Basın mensuplarının eve girmesine izin verilmezken, Kılıçdaroğlu aileyle yaklaşık 20 Dakika sohbet etti.

KONUŞAMADI

İkizlerin evinden çıkan ve oldukça üzgün olduğu görülen Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine "Bir şey söyleyemiyorum" dedi. Daha sonra mahallede bulunan bakkalın önünde, mahallede yaşayanlarla konuşan Kılıçdaroğlu, Aile özel olarak bir şey istemiyor. Madenlerle ilgili durumu basından da takip ediyoruz, eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Aile genel olarak bu konunun unutulmamasını istedi diye konuştu. Beraberindekilerle mahalleden ayrılan Kılıçdaroğlu, Soma Belediye Mezarlığı'na geçti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler