Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül hakkındaki dosya iddiasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, ''Al dosyaları gel, şak şak şak

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül hakkındaki dosya iddiasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, ''Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy. ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

30 Mart bizim demokrasi tarihimiz açısından önemli bir süreç. Her yurttaşımızın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor.  Neden esnaf doğru dürüst gelir elde edemiyor? Sanayiciler dolar aldı başını gidiyor, neden sesiniz çıkmıyor? Hepsinin nedenini biliyoruz. Sesi çıkan bir Türkiye istiyoruz. Bunun yolu belli. Adres neresi? Ayrıştıran değil birleştiren bir parti. Adres CHP.

RÜŞVET YİYENİN YANINDA KAPI GİBİ DURUYOR

Önümüzdeki süreci hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakan bugüne kadar yolsuzluk yapanları savunmadı. İlk kez rüşvet yiyenlerin yanında kapı gibi duran bir Başbakan var. Rüşvetten beslenen bir Başbakan olmaz.
Yolsuzluğu ispat ediyor. Başbakan gözlerin kör mü? Görmüyor musun? Kutulardan para çıktı. Görmüyor musun? Yatak odalarındaki kasalardan milyon dolarlar çıktı. Görmüyor musun? Darbe yapıldı diyor. CHP olarak her türlü darbeye karşıyız. Kim darbe yaptı söyle.

"AL DOSYALARI GEL ÖNÜME KOY"

Senin istediğin kanalda, senin istediğin kanalda konuşalım. Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım.

Devlet memuriyetine girdiğim tarihten bu yana benim mal varlığım ortada. Benim çocuklarımın gemicikleri yok. Onun çocuklarının var. Senin hakkında dosyalar var açıklayacağım diyor. Açıklamazsan namertsin Recep Tayyip Erdoğan.  Şimdi birlik zamanıdır. Beraber olma zamanıdır. Şimdi farklı bir zaman. Şimdi birleşeceğiz, güçlerimizi birleştireceğiz. Şimdi Türkiye’yi aydınlığa çıkarma zamanı. Çöpten kağıt toplayan çocuklarımız olmasın, sokakta dilenen çocuklarımız olmasın.

VURUN ANTEPLİLER VURUN NAMUS GÜNÜDÜR

Unutmadığımız güzel bir türkü var: Vurun Antepliler namus günüdür. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyun. O yüzden diyorum Vurun Antepliler vurun namus günüdür. Suriye’de müslüman kanı akıyorsa bundan rahatsızlık duyuyoruz. Antepli iş adamları eli öpülesi işadamlarıdır. Ortadoğu’ya meydan okuyorlar. Şimdi onların kapıları kapalı. Suriye’ye, Mısır’a gidemiyorlar. Ortadoğu’da kan akarken ne işimiz var bizim. Kardeşin eline silah veriyoruz git kardeşini öldür diye.

KİMSE BANA KUL HAKKI YİYORSUN DİYEMEZ, ALNINI KARIŞLARIM

Erdoğan eleştirirken beni eleştirirken bir sürü unvan taktı sağ olsun. İşçi Kemal dedi, gurur duyarım. Esnaf Kemal, Çiftçi Kemal dedi. Hangi ünvanı verirsen eyvallah. Ama kimse bana ‘sen kul hakkı yiyorsun’ diyemez. Alnını karışlarım onun. Ama ona ne diyorlar. Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin.

BU PARAYI VERELİM MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ

Bu para merakı nereden geliyor. Gözünüz kaç lira ile doyacak sizin.  Vallahi kampanya açacağım. Bu parayı verelim, milletin yakasından düş artık.

URLA İDDİALARI: NE OLDU O VALİYE? SÜRÜLDÜ

Urla’da birinci derece SİT alanı, kazmayı vursan tarihi eser çıkıyor. Bir müteahhit arıyor. Sayın Başbakan demiyor. Abi diyor. ‘Villa yaptıracağım, vali engel oldu’ diyor. Ne oldu o valiye? Sürüldü.

O VİLLANIN PARASINI SEN Mİ ÖDEDİN

Sonra ne oldu? Orada villa sahibi oldu. Bu villaların parasını sen mi ödedin? Birisi mi verdi? Çık da bir açıkla bakalım.

HIRSIZLIK BABADAN OĞULA

Gençler Erdoğan’ın sloganını atıyor. Hırsızlık oğuldan babaya geçmez, babadan oğula geçer. Ne diyelim.

YETER YETER YETER DEYİN

Bıktık artık deyin, yeter deyin, yeter deyin, yeter deyin.
Temiz ve güzel siyasetin yolunu açalım. Herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye’nin yolunu açalım.
Ayaz bebek açlıktan ölmesin. Her ailenin güvencesi olsun
Bunun yolu da temiz ve ahlaklı siyasettir
Onun yolu da CHP’dir. Gelin CHP’de gücümüzü birleştirelim.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem