Kılıçdaroğlu'ndan da ilk tepki geldi

Ankara'yı karıştıran şura öncesi emeklilik kararlarına siyasilerden de tepkiler geldiGenelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini istemesi üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tatilini keserek Ankara’ya döndü. MHP Genel Başkanı Devlet Ba

Kılıçdaroğlu'ndan da ilk tepki geldi

Ankara'yı karıştıran şura öncesi emeklilik kararlarına siyasilerden de tepkiler geldi

Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini istemesi üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tatilini keserek Ankara’ya döndü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaşananları “devlet krizi” olarak değerlendirdi.

Tatilini üçüncü gününde kesen Kılıçdaroğlu, bugün kurmaylarıyla bir araya gelip değerlendirmede bulunmaya hazırlanırken ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan bir manzara. Bizim bildiğimiz terfiler, kurallar ve hukuk sistemi içinde belirlenir. Ama ne yazık ki Türkiye’de demokrasi halen oturmuş değildir. Ne zaman terfi dönemi olsa bu sıkıntılar yaşanıyor. Benim gördüğüm manzara, iktidarın yine hukuk ve kural tanımaz tavrı devam ediyor.”

BAKANLARIN YORUMLARI:

AB Bakanı Egemen Bağış: Hukukun olduğu yerde kriz olmaz. Türkiye’de hukuki süreç her zamanki gibi işlemektedir. AB ülkelerinde askeri kademelere kimin atandığı bizdeki gibi konuşulmaz, speküle edilmez. Türk ordusu başsız, komutansız kalmaz.

Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: Gereken açıklama Başbakanlık tarafından yapılır.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Devlette süreklilik esastır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbirimiz ilanihaye bir görevde kalacağız diye bir şey yok. Emekliliklerini istemişlerdir, gereği yapılır.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Biz de durumu takip ediyoruz. Hukuk herkesin güvencesidir. Dolayısıyla hukuk çerçevesinde mevcut sorunlar çözülür.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler