Kılıçdaroğlu’ndan Berkin'in ailesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız” dedi.Kılıçdaroğlu beraberinde eşi Sevim Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcı

Kılıçdaroğlu’ndan Berkin'in ailesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu beraberinde eşi Sevim Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile birlikte Berkin Elvan’ın Okmeydanı’nda oturan ailesini ziyaret etti. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’a başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bize hep şu öğretildi.: Allah kimseye evlat acısı vermesin. Anne gerçekten acıyı üstünden atmış değil, baba da aynı şekilde. Aileye baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Bu güzel ülkede hiç kimsenin öldürülmesini istemeyiz. Hele hele çocukların ölmesini istemeyiz. Sabah ekmek almaya giden bir çocuğun bu şekilde öldürülmesi toplumun vicdanını karartıyor. Aileye bağ sağlığı dileklerimizi ilettik, acılarını paylaşmaya çalıştık. Ama ne olursa olsun kaybedilen bir evlat. Dün yine olaylar olmuş. Yine İstanbul’da 1 kardeşimiz de hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah’tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Bütün yurttaşlarımızdan şunu istiyorum: sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Bunun mücadelesini veriyoruz zaten. Daha güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye arzu ediyoruz. Her anne baba çocuğunu umutla besler, onu büyütür, askere gönderir, iş güç sahibi olmasını ister, evlendirme, torun sahibi olmak ister. Ama onların ellerinden aldılar bunları. Berkin 15 yaşında hayatını kaybetti. Büyük bir üzüntü. Allah başka acılar vermesin. Herkesin başı sağolsun” dedi.

Öte yandan, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’ın, Kılıçdaroğlu’nun açıklama yaptığı sırada balkondan izledikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem