Kılıçdaroğlu'na Hacıosmanoğlu eleştirisi

Rıza Sarraf'ın avukatı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği Trabzon Akyazı spor kompleksinin temel atma töreninde çekilmiş fotoğraf üzerinden, Kılıçdaroğlu'na açtığı davada savunma yaptı.Yaptığı savunmada Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı

Kılıçdaroğlu'na Hacıosmanoğlu eleştirisi

Rıza Sarraf'ın avukatı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği Trabzon Akyazı spor kompleksinin temel atma töreninde çekilmiş fotoğraf üzerinden, Kılıçdaroğlu'na açtığı davada savunma yaptı.

Yaptığı savunmada Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısına getirerek Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği fotoğrafla ilgili, fotoğrafta yer alan bazı kişilerin oklarla gösterildiği ancak Trabzonspor kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan kasten bahsetmeyerek suç işlemek istediğini söyledi.

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf, avukatı aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, sövme ve hakaret’ suçlarından suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede MİT’in Sarraf hakkında rapor düzenlediği iddialarının gerçek olmadığı belirtildi.

İş adamı Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak 2014 tarihli grup toplantısında Sarraf hakkında alenen hakaret, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, masumiyet karinesini ihlal eden suçları işlediği ifade edilen dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun medya aracılığıyla kitlelere ulaşan ve etkileri halen devam etmekte olan sözler söylediği, elinde tutarak kameralara gösterdiği bir fotoğraf üzerinden Sarraf’a yönelik saldırılarda bulunduğu belirtildi.

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rıza Sarraf’ı da aynı karede gösteren ve bir törende çekilmiş fotoğrafı gösterdiğini belirten Av. Yıldırım, söz konusu fotoğrafın 24 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor tesislerinin temel atma töreninde çekildiğini söyledi.

Müvekkilinin yönetim kurulu başkanı olduğu Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler firması ile Trabzonspor Kulübü arasında 2013-2014 sezonu için sponsorluk sözleşmesi imzalandığını kaydeden Yıldırım, bu sözleşme kapsamında kulübe büyük bir miktar ödeyerek sponsor olan müvekkilinin temel atma törenine davet edildiğini belirtti.

Dilekçede, “Şüphelinin elindeki resimde bulunanların isimlerini beyan edip hatta oklarla bu isimleri yazılı olarak belirtmiş olmasına rağmen orada bulunulma amacı olan Trabzonspor Kulübü tesis temel atma töreninin mimarı olan Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan hiç bahsetmemesi şüphelinin suç işlemekteki kastının yoğunluğunu açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verildi.

"MAHKEME KARARI OLMADAN HERKES MASUMDUR"

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu konuşmasında, “Kim var burada, Rıza Sarraf var. Şu anda hapiste, biliyorsunuz bakanlara rüşvet veren” ifadesini kullandığını söyleyen Yıldırım, müvekkili hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığı gibi açılmış bir kamu davası dahi bulunmadığını belirtti.

Mahkeme kararı olmadan herkesin masum olduğuna işaret eden Yıldırım, “Şüpheli yaptığı bu açıklama ve kullandığı hitap tarzıyla suçsuzluk karinesini ihlal ettiği gibi aynı zamanda adil yargılamayı da etkilemeye teşebbüs etmiştir. Şüphelinin asıl amacı da budur. Şüpheli tüm basın organlarında yer alan bu beyanlarıyla müvekkilimi toplum huzurunda işlemediği bir suçun faili olarak lanse etmiştir. İddia kelimesini dahi kullanmaktan imtina eden şüphelinin bu tavrının hukuki himaye görebilmesi mümkün değildir” dedi.

"MİT, SARRAF HAKKINDA RAPOR DÜZENLEMEDİ"

Kılıçdaroğlu’nun, MİT’in Başbakan’a 18 Nisan 2013 tarihinde Sarraf ile ilgili rapor verdiğini de iddia ettiği kaydedilen dilekçede, Sarraf’la ilgili düzenlenen ve suç işlediğine dair tespitler içeren bir rapor bulunmadığı ifade edildi. Dilekçede, MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin evrak ve bilgiye ulaşmanın da ifşa etmenin de suç olduğu hatırlatıldı. Yıldırım, “Sözde MİT raporuna atıf yapan şüphelinin müvekkilimi kamuoyu nezdinde suçlu ilan edip kamuoyu vicdanında mahkum ettirmeyi hedeflediği son derece açıktır” dedi.

Başbakan’ın konuyla ilgili soruya, “MİT bir defa uyarı yapmaz, tespit yapar. İsmi geçen zat ile ilgili bana herhangi bir suç duyurusu gelmemiştir” cevabını verdiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: “En yetkili merci tarafından yapılan bu açıklama açıkça göstermektedir ki MİT tarafından müvekkilim aleyhinde tespitler içeren bir rapor hazırlanmamıştır ve müvekkilim müşteki ile ilgili olarak Başbakanlık makamına herhangi bir suç duyurusu da yapılmamıştır.”

"ŞÜPHELİNİN OKUDUĞU TAPELERE EKLEMELER YAPILMIŞTIR"

Dosyada yayın yasağı bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti: “Basına açık bir toplantıda, CHP’nin Genel Başkanı sıfatının arkasına saklanılmak suretiyle soruşturma dosyasında olduğunu belirttiği tapeler okunmuştur. CHP Genel Başkanı ve CHP İstanbul milletvekili olan şüphelinin basına açık bir toplantıda bu kadar umursamaz bir tutumla suç işleyebiliyor olmasını mevcut yasal düzenlemelerimizin himaye edebilmesi mümkün değildir.

Üstelik şüpheli tarafından okunan bu tape olduğu gibi de değil değiştirilerek, bir takım eklemeler ve çıkartmalar yapılarak okunmuştur. Müvekkilim yaptığı konuşmayı çok iyi hatırlıyor olmakla birlikte soruşturmanın gizliliği sebebiyle tarafımızca bu aşamada tapenin tamamı temin edilememiştir. Şüpheli son derece makyavelist bir yaklaşımla iktidar partisine, genel başkanına, bakanlarına yönelik sistematik bir saldırıyı hukuka aykırı bir zeminde devam ettirirken bir yandan da müvekkilimin kişiliği, geçmişi, sahip olduğu değerleri, maddi ve manevi bütünlüğünü hiçe sayarak hakaret etmekte ve iftira atmakta sakınca görmemektedir. Ancak yasalarla düzenlenen ve Anayasa ile güvence altına alınan haklarına böylesine acımasızca yöneltilen bir saldırıya müvekkilimin sessiz kalması beklenemeyeceği gibi şüphelinin de mevcut yasal düzenlemelerimizde yer alan yaptırımlarla karşı karşıya kalması kaçınılmaz olacaktır.”

Şüpheli tarafından söylenen sözlerin müvekkilinin, kamuoyu nezdinde küçük düşmesine, mesleki ve insani boyutta çok büyük zararlar görmesine sebep olduğunu ileri süren Yıldırım, “Şüpheli kamuoyu huzurunda müvekkilimi 'rüşvet veren kişi' olarak lanse etmiş ve henüz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması bile tamamlanmamışken müvekkilimi 'hükümlü' ilan etmiştir. Şüphelinin söylemleri milyonlara ulaşmıştır ve ulaşmaya da devam etmektedir. Müvekkilim müştekiyi hedef alan ve şüpheli tarafından sarf edilen sözlerin hakaret, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını oluşturduğu ortadadır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Av. Yıldırım, Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası da açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler