Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek, "İsviçre’de benim 13 tane hesabım varmış. Ey Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar şahsiyet varsa, karakter varsa, cibilliyetin düzgünse o zaman diyorum ki, o hesaplar nerede?" diye seslendi.Başbakan Erdo

Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek, "İsviçre’de benim 13 tane hesabım varmış. Ey Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar şahsiyet varsa, karakter varsa, cibilliyetin düzgünse o zaman diyorum ki, o hesaplar nerede?" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği Mersin mitingine katıldı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki mitinge, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile AK Parti Mersin milletvekilleri ve Mersin belediye başkan adayları katıldı.

Mitingde halka seslenen Erdoğan, hem muhalefet partilerine hem Pensilvanya’ya yüklenerek, eleştirilerini sıraladı. Partililerden 30 Mart’a kadar kapı kapı dolaşmalarını ve gece-gündüz çalışmalarını isteyen Erdoğan, “Onların ablaları varmış, onların ağabeyleri varmış. Pensilvanya’nın ablaları varmış. Sizin kapınıza da geldiler mi, çaldılar mı? Gelemezler, çalamazlar. Ama gelirlerse vereceğiniz cevap bellidir zaten, ‘Biz iktidarımızdan memnunuz. Bizim ablalarımız burada. 30 Mart’ta onlara gereken cevabı sandıklarda vereceğiz. Onların abileri varmış. Edepsizce, terbiyesizce Başbakan için olmadık yalanları uyduruyorlar. Zafer kardeşim için uydurdukları gibi, diğer kardeşlerim için uydurdukları gibi, bizim için de aynı şeyleri uyduruyorlar. Güya bizler milyarları götürmüşüz. Öyle diyor ya Kılıçdaroğlu. İsviçre’de benim 13 tane hesabım varmış. Dün Siirt’te söyledim. Mersin’de daha da yakışır bu iş. Ey Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar şahsiyet varsa, karakter varsa, cibilliyetin düzgünse o zaman diyorum ki, o hesaplar nerede? O hesapları bul çıkar, getir, o parayı beraber tahsil edelim. Tahsil ettikten sonra da sen diyorsun ya ‘ben Nazımiye fakiriyim’ sana bu paraları ben vereceğim. Tamamını vereceğim. Bu kadar yalan olmaz ya. Biraz bir insan dürüst olacak” dedi.

“KARAKTERLERİ AYNI”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile Fethullah Gülen’in aynı karakterde olduklarını da ifade ederek, “Aynen Pensilvanya’daki gibi. Bunlarda takiyye var, bunlarda yalan var, bunlarda iftira var, bunlarda fitne var, fesat var. Aynı karakter, aynı. Bu Kılıçdaroğlu akşam bir yalan sabah bir yalan söylüyor. Pensilvanya’daki zat 5 ay önce başka 5 ay sonra başka. Onun da böyle bir özelliği var. İşte beddua diye bir olay çıktı ya, şimdi evlerde yurtlarda gece seansları yapıyorlarmış. Ne seansı biliyor musunuz? Beddua seansları. Bunların bedduaları bana tutacak. Tutmaz, hiç merak etmeyin. Allah’ın izniyle sizin hayır dualarınız bunların beddualarını bumerang gibi kendilerine döndürecek, hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok” diye konuştu.

“BİRİLERİ SABOTE ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Eski Türkiye’de kaos, kan, gözyaşı olduğunu, bunların tamamına ‘dur’ dediklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’de son 1 yıldır terör nedeniyle yeni acılar yaşanmadığına dikkat çekti. Artık herkeste huzur olduğunun altını çizen Erdoğan, “Biz öldürmenin değil, yaşatmanın mücadelesi içindeyiz. Biz kan dursun diye çırpınıyoruz. 30 yılda 40 binden fazla maalesef ölüme neden olan terör artık bitsin diyoruz. İşte birileri bunu sabote etmek için çalışıyor. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütüne akıl verenler, ‘yeniden silahı elinize alın’ diyenler, bu kadar alçalanlar var. Doğuda terör biterken büyük şehirlerde terörü sokak eylemlerine hazırlamaya çalışanlar var. Ben Mersin’den bu kirli oyunu, bu kirli ittifakları görmenizi istiyorum. Bu kirli tuzağın asıl hedefinin Türkiye olduğunu görmenizi istiyorum. Türkiye’de huzuru bozmak için, ekonomi yıpratmak için, demokrasiyi bozmak için oynanan oyunu görmenizi istiyorum. İşte 30 Mart’ta ‘biz buradayız’ diyeceksiniz, Türkiye’ye yönelik saldırılara geçit vermeyeceksiniz, bu şer cephesine sandıkta ders vereceksiniz. Asla ümitsiz olmayacağız, asla boynumuzu yere eğmeyeceğiz. Bizi tedirgin etmeye çalışanlara pirim vermeyeceğiz. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara aldanmayacağız. Sabırlı olacağız, soğukkanlı olacağız. Biz birileri gibi sokaktan medet ummayacak, sandıkta hesap soracağız. Biz istismar siyasetiyle değil, hizmet ve eser siyasetiyle yürümeye devam edeceğiz. Her meselemizi demokrasi içinde çözeceğiz. Tahriklere asla aldanmayın. 30 Mart’ta sandığa gidin, tepkinizi sandıkta gösterin” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU BİR YALAN DAHA ORTAYA ÇIKARDI”

Kılıçdaroğlu’nun seçmen kartını kaybedip oy kullanamadığını anımsatan Erdoğan, “Kendini idare edemeyenden millete idareci olmaz. Onun için bu seçimde CHP’ye oy vermek Mersin’e ciddi manada yük getirir” diyerek, halktan CHP’ye oy vermemelerini istedi.

Kılıçdaroğlu’nun yeni bir yalan daha çıkarttığını ve “Başörtüsü meselesini ben hallettim” dediğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu yalanına da inandınız mı? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunun ki yatsıya kadar bile yanmadı, çok çabuk söndü. İnanmaz. Niye? Senin her şeyini biliyorlar. Biz, MHP ile birlikte 411 oy ile bu konuda anayasal düzenleme yaptık, Anayasa Mahkemesi’ne gittiniz, bunu engellediniz. Kim? CHP. Maalesef bunu gördük. Ama bu defa olay farklıydı. Bu defa da İstanbul’dan bir milletvekili Danıştay’a gitti. Danıştay reddetti. Reddettikten sonra artık yapacakları bir şey kalmadı.”

CHP, MHP ve BDP’nin Anayasa değişikliğinde karşılarına dikildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Yüzde 58 ile biz referandumu gerçekleştirdik mi? Bunların orada mecalleri kesildi, yapacakları bir şey kalmadı. Ve şu anda benim meslek liselerinde okuyan kızlarım, imam hatiplerde okuyan kızlarımız, başörtülü olarak okuluna gidebiliyor mu? Üniversiteye gidebiliyor mu? Devlet dairelerinde çalışabiliyor mu? Ya ne çileydi bu ya. Size yapılan bu zulmün hesabını sorun.”

Erdoğan, alandaki kalabalığın ‘dik dur eğilme’ sloganı karşısında, “Biz sadece hakkın huzurunda rükuda eğiliriz. Bunun dışında asla” yanıtını verdi. Seçime 17 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, partililerden kimsenin oyununa gelmeden çok çalışmalarını, kapı kapı dolaşmalarını istedi.

CHP, MHP ve BDP’nin ayrımcılık yaptığını belirten Erdoğan, “BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP de siyasi Türkçülük yapıyor. Farkları bu. Biz bu ülkede hepsinin hakkını koruyan, onları savunan bir parti olarak varız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler