Kılıçdaroğlu Zekeriya Öz’e sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Savcı Zekeriya Öz’e sahip çıkarak, “Tehdit iddiaları büyük bir ihtimalle doğrudur. Başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Öz’ün açıklamalarına itibar edeceğiz” dedi. Aday tanıtım programının ardından

Kılıçdaroğlu Zekeriya Öz’e sahip çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Savcı Zekeriya Öz’e sahip çıkarak, “Tehdit iddiaları büyük bir ihtimalle doğrudur. Başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Öz’ün açıklamalarına itibar edeceğiz” dedi.
 
Aday tanıtım programının ardından Bursa’da kebap yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Savcı Zekeriye Öz’ün “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği iki adamla görüştüm" açıklamalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu, “Zekeriya Öz uzun yıllar devlet hizmeti görmüş, devlete hizmet vermiş birisi. Yalan söylemesine gerek yok. Eğer, ‘Başbakan beni tehdit etti, iki kişiyi gönderdi’ diyorsa bu büyük bir olasılıkla doğrudur. Başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Öz’ün açıklamalarına itibar edeceğiz. Çünkü gönderdiği kişilerden birisi Türkiye’de ombudsman olarak kabul edilen birisi ve o bu konuda gazetecilerin sorularına ısrarla cevap vermiyor. Bu gerçeği de herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
Bu arada Kılıçdaroğlu eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesiyle ilgili sorulan bir soruya da “Deniz Baykal ile yarın görüşeceğiz. Kendisini dinleyeceğim” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler