Kılıçdaroğlu: "Türkiye’nin kaderi değişecek”

Partisinin Maltepe’de düzenlediği mitingine CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç ve milletvekilleri ile birlikte katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal" sloganlarının

Kılıçdaroğlu: "Türkiye’nin kaderi değişecek”

Partisinin Maltepe’de düzenlediği mitingine CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç ve milletvekilleri ile birlikte katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal" sloganlarının ardından, "İnşallah o da olacak. Barış içinde yaşadığımız güzel bir Türkiye için başbakanlığa talibim. Ama bu seçimlerde değil bundan sonra. Bu yerel seçimler. Şimdi İstanbul’da Sarıgül zamanı. İstanbul’da 30 Mart’ta sandığa gideceğiz, kol kola, omuz omuza beraber" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan kişinin aslında fiilen belediye başkanlığı yapmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’u yönettiklerini söylüyorlar. Aslında İstanbul’u yönetmiyorlar, İstanbul’u sömürüyorlar. Rantını yiyorlar. İnşallah temizleyeceğiz bunları. Temiz bir siyaset için, çocuklarımız için, geleceğimiz için hiçbir ayrım yapmaksızın Türkiye’yi kirli siyasetten ayıracağız. Bu bizim görevimiz. Dün akşam internete bir sesi düştü. İstanbul’da bir araziyi gözüne kestirmiş. ‘Bu arsayı bana haber vermeden nasıl satarsın’ diyor. Bunu söyleyen adam başbakanlık koltuğunda oturabilir mi? Biz bunları biliyoruz, tanıyoruz. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Bunlar ülkeyi yönetiyoruz diye yola çıktılar ama ülkeyi soydular. İstanbul’u soydular” dedi.

Başbakan’ın yeniden İstanbul’a talip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “İstanbul giderse onunda gideceğini herkes çok iyi biliyor. 30 Mart’ta İstanbul’u teslim aldığımızda Türkiye’nin kaderi değişecek. İstanbul’da sosyal demokrat bir kişi Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda İstanbul’un kaderi değişecek. Güzel bir İstanbul’u, özgür bir İstanbul’u, huzur içinde yaşayan İstanbul’u yeniden inşa edeceğiz. Omuz omuza çalışarak, adım adım, sokak sokak, cadde cadde, apartman apartman çalışarak alacağız. İstanbul’u aldığımızda, bu beklenti sadece CHP’liler için değil, bütün dünyanın gözü CHP’de ve İstanbul’da. İstanbul’u aldığımızda herkes biliyor ki bu ülke demokrasi yolunda çok önemli bir adım atmış olacaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul’u bütün dünyanın imrendiği bir kent haline getirmeleri gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu ayın 30’unda sandığa gitmekle başlıyor. 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. 30 Mart’ta bir demokrasi bayramı içinde sandığa gideceğiz. Kol kola, omuz omuza gideceğiz. Komşularımızla birlikte gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kurmak için gideceğiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bu zat toplumu bölüyor. Kavga çıkarıyor. İnsanları bölüyor. Ama biz bölünmeyeceğiz. Ayrıştırıyor. Ama biz ayrışmayacağız. Provokasyon yapmak istiyor. Provokasyona gelmeyeceğiz. Çünkü biz bu ülkemizi seviyoruz, çünkü biz çocuklarımızı seviyoruz. Çünkü biz bu ülke için çalışıyoruz. Çünkü biz ayrım yapmıyoruz. Çünkü biz Nazım’ın dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür ve bir insan gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve Maltepe Belediye Başkan adayı Ali Kılıç ile vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem