Kılıçdaroğlu: "Kimseye taviz vermedik"

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, kimseye taviz vermediklerini, kimsenin önünde diz çökmediklerini belirterek, “Her beraber mücadele ettik, yine mücadele edeceğiz. 90 yıllık çabamız var. 90 yıldır uğraşıyoruz. Çocuklarımız

Kılıçdaroğlu: "Kimseye taviz vermedik"

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, kimseye taviz vermediklerini, kimsenin önünde diz çökmediklerini belirterek, “Her beraber mücadele ettik, yine mücadele edeceğiz. 90 yıllık çabamız var. 90 yıldır uğraşıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettik. Çanakkale’de şehitlerimizin bağrındayız. Onlar bize daha güzel bir Türkiye’yi inşa etsin diye canlarını verdiler. Kanlarını verdiler. Gazi oldular. Ama bugün geldiğimiz noktaya bakın. Geldiğimiz tabloya bakın. Bir iktidar, Türkiye Cumhuriyetini soyuyor. Buna izin verecek misiniz. Tüyü bitmemiş yetimin haklarını yiyorlar. AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Sizi o zattan ayrı tutuyorum. Siz yolsuzluklarla mücadele edin diye CHP’ye oy verdiniz. Ama şimdi her şey çok açık. Her şey meydanda. Sizin için değil, kendi için çalışan bir siyasi iktidarla çalışan siyasi parti ile karşı karşıyayız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Her şeyi görüyorsunuz. Bütün dünyanın gözünün önünde oluyor. ABD’den Japonya’ya kadar Türkiye’de olanı biteni görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı. Hiçbirisine ‘sahte değil’ demediler. Ne zaman ki kendisinin ses kayıtları çıktı, başladı. ‘Efendim bu yalandır’. Sen yalan söylüyorsun. Siyasete atıldığım gün mal varlığımı internet siteme koydum. Alın teri ile kazanılmış bir mal varlığı. Herkesin varlıklı olmasını isteriz. Tek bir koşulla. Alın teriyle kazanılıyorsa bir sorunumuz yok” diye konuştu.

“GÜN KENDİMİZE GELME GÜNÜDÜR”

“Gün değişim günüdür” diyen Kılıçdaroğlu, “Kendimize gelme gündür. Gün Türkiye’yi ayağa kaldırma günüdür. Gün ülkemize sahip çıkma günüdür. Demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bunu yaparsak analarımıza, dedelerimize ve şehitlerimize verdiğimiz sözü getiririz. Gün helal süt emmişlerin iktidara taşıma gündür. Gün bugündür. Hep beraber bunun mücadelesini yapacağız. Hep beraber bunun kavgasını yapacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hani bir bakan vardı, 700 bin lira kol saati. Bir bakan vardı, oğluna telefon ediyor sabahın köründe. Oğlum kaç lira var. ‘3-5 kuruş var’ diyor. ‘Kaç lira var’ diyor. ‘Oğlum sana soruyorum kaç lira var’ diyor 1 trilyon civarında para var diyor. Şimdi bunların tamamı doğru, tamamı gerçek. Bunlar kapatılamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde devletini soyan bir başbakanlık koltuğunda oturamaz. O koltuk namuslu insanların oturduğu koltuktur. Hırsızların oturduğu koltuk değildir. Bizim için 30 Mart önemlidir. Türkiye’yi hırsızlardan temizleyeceğiz. Onun için güç birliği yapmamız lazım. Gün birlik ve beraber olma günüdür. Türkiye’yi haramilerden temizleme gündür. Gelin hep beraber Mustafa Kemal Ataürk’ün partisinde birleşelim. Gelin hep beraber ülkemiz için çalışalım. Gelin hep beraber ülkeyi aydınlığa çıkaralım. Gelin hep beraber dünyayı bizi rezil eden bu baş çalandan Türkiye’yi kurtaralım. Demokratik yollardan bunların hesabını soralım. Demokrasi budur. Beraber mücadele edeceğiz. Esnaf, temiz bir Türkiye mi istiyor ? Adres belli. Adres altı ok. Adres CHP. Adres değişimin partisi. Adres Türkiye’nin partisidir” ifadelerini kullandı.

HİTLER BENZETMESİ

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

““Hitlere bakın dünyanın yalanını söylediler. Camide ‘içki içildi’ dedi yalan çıktı. Caminin imamı ‘yok’ dedi. Ya imam diyor kardeşim. Bütün hayatını dine adayan adam diyor. Ama o yalan söylüyor. Kabataş’ta başörtülü bir kızla 100-150 kişi saldırmış dövmüşler. O da yalan çıktı. Görüntüler çıktı, ‘hayır rapor var’ diyor. Gözüme mi inanayım. Sen zaten yalancısın”

Devletin soyulduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Herkes biliyor. Sonra ne oldu. O havuz medyası Amerika’dak şu firma açıklama yaptı bunlar montajdır diye. En son Amerikalılar da dayanamadılar. Pes dediler açıklama yapmadık diyor. Amerikalı söylüyor. Ne söyleyeyim şimdi buna. Artık bir yerde hırsız sözcüğü geçtiği zaman akla kimin geldiğini siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Şimdi Allah aşkına bu ülkenin en azından nüfusunun yarısı, o adamın hırsız olduğuna inanıyor. Bir ülkenin nüfusunun yarısı eğer bir başbakanın adı yolsuzluklara bulaştığına inanıyorsa o kişinin orada kalmaması lazım. O kişinin izzet-ikbal ile görevinden ayrılması lazım. Ben yargıya gideceğim, aklanacağım, hesabını vereceğim demesi lazım. Diyor mu ? Demiyor. Savcıları değiştirdi, polisleri değiştirdi. Ne yaparsan yap, ne söylersen söyle, artık bu yolsuzluğun üstü örtülemez” dedi.

Kılıçdaroğlu, "Herkes bu seçimlerde elini vicdanın koyup, sandığa öyle gitsin. Çocuğunu, Türkiye’yi, Temiz siyaseti düşünsün sandığa öyle gitsin. Türkiye’yi değiştirmemiz lazım. Huzur içinde güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edelim. Birlik içinde olalım. Ayrışmayalım. Huzur içinde olalım. Beraber kucaklaşalım. Ayrışmaktan her zaman toplum zarar gördü. Neden beraber olmuyoruz. Huzur içinde yaşamıyoruz. Neden kavga ediyoruz. Birleşe birleşe güçleneceğiz. Kazanacağız. Hepinize en içten selamlarımı sunuyorum. 30 Mart’ta siz kazanacaksınız. Türkiye kazanacak. 30 Mart’ta kadınlar kazanacak. 30 Mart’ta çocuklar kazanacak. İşçiler, işçiler, memurlar kazanacak. 30 Mart’ta Türkiye kazanacak”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem