Kılıçdaroğlu ihbarları dinlemedi

Kılıçdaroğlu'nun, uğradığı silahlı saldırıdan bir gün önce gelen ihbarlar nedeniyle seyahat programlarını iptal etmesi için uyarılmış. 

Kılıçdaroğlu ihbarları dinlemedi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Artvin'de uğradığı silahlı saldırıdan bir gün önce MYK toplantısında kurmayları tarafından emniyetten gelen ihbarlar nedeniyle seyahat programlarını iptal etmesi için uyarıldığı ortaya çıktı.

İHBARLAR MYK'DA GÜNDEME GELMİŞ

Artvin'in Yanıklı Köyü bölgesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu konvoya yönelik silahlı saldırı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan suikast ihbarlarını yeniden gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu'nun Artvin'e gitmeden bir gün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında bu suikast ihbarları gündeme geldi.

"TEHLİKELİ ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ"

MYK'da, Kılıçdaroğlu'nun önce Artvin ardından da ilçe yapılması muhalefet tarafından engellenen Hakkâri ve Şırnak'a yapmayı planladığı seyahatler gündeme geldi. Bazı kurmayları Kılıçdaroğlu'na, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından emniyet ve istihbarat birimlerinden gelen suikast ihbarlarını anımsatarak, "Bu ara çok fazla ihbar geliyor. Tehlikeli zamanlardan geçiyoruz. Artvin'e Kars üzerinden geçeceksiniz. İzleyeceğiniz yol tehlikeli. O nedenle açılışa ve diğer programlara siz gitmeyin, Genel başkan yardımcıları gitsin" önerisinde bulundular.

"EVDE IŞIK YAKMAMAM İSTENDİ"

Bu uyarılar üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Terörün amacı hayatın olağan akışını engelleyerek vatandaşı evine, bizleri de parti binalarına hapsetmek ve hepimizi teslim almak. Biz CHP olarak teslim olursak vatandaş da teslim olur, biz korkarsak vatandaş da korkar. O nedenle CHP teröre teslim olamaz. Daha önce de tehditler geldi, ihbarlar geldi. Evde dikkatli olmam, ışıkları yakmamam istendi. Ama bunların hiçbirini yapmadım, normal programıma devam ettim. Güvenlik güçlerimiz korkusuzca hayatlarını ortaya koyuyor. Ömer astsubay ölümü göze alarak darbeye karşı çıktı. Hayatımın her diliminde teröre karşı çıktım, barışı savundum. Biz de bir mücadele veriyoruz, nasıl korkarız... Teröre karşı diz çökemeyiz, şimdi de dimdik durmalıyız."

"ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUM YOK"

Toplantının sonunda Kılıçdaroğlu salonu terk ederken, kurmaylarının "İsterseniz bir kez daha düşünün" uyarısı üzerine de kapıdan dönüp gülümseyerek "Allahtan başka kimseden korkum yok" diyerek salondan ayrıldı. Kılıçdaroğlu, saldırının ardından gece yarısı Ankara'ya dönüşünden sonra Genel Merkez binasına giderek kurmaylarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına yaşananları anlattıktan sonra "Çalışmalarımı planladığı gibi sürdüreceğim. Moral bozmak yok. Yarın (bugün) sabahtan itibaren hepimiz çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, ilçe yapılmak istenen ancak muhalefetin etkisiyle engellenen Hakkâri ve Şırnak'tan gelen davetler üzerine bu illere de gideceği kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun makam aracına Hakkâri'de '30 CHP 01', Şırnak'ta ise '73 CHP 01' plakası takılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem