Kılıçdaroğlu: 'Bu bela bitsin'

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununa ilişkin hazırladıkları dosyayı kısa süre içinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunacaklarını belirterek, "Söz veriyorum; bizim projemizi beğenmiyorlarsa, 'siz projenizi getirin, d

Kılıçdaroğlu: 'Bu bela bitsin'

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununa ilişkin hazırladıkları dosyayı kısa süre içinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunacaklarını belirterek, "Söz veriyorum; bizim projemizi beğenmiyorlarsa, 'siz projenizi getirin, destek vereceğim' diyeceğim. Amaç nedir, bu bela bitsin" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İskenderun'da Sebze ve Meyve Hali ile bazı tesislerin toplu açılışını yaptı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da barış ve huzurun sağlanmasından yana olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihinde, ondan önceki tarihlerde hiçbir padişah, hiçbir sultan, cumhurbaşkanı, başbakan, Ortadoğu'ya, Arap dünyasına Batı'nın sözleri ile seslenmemiştir. Kendi özgür irademizce seslenmişiz. Biz o nedenle gerek ülkemizde gerek Ortadoğu'da gerekse dünyada barış istiyoruz" diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda hazırladıkları çalışmaya değinen Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir dosya götürüp verecekler. Anayasada nasıl uzlaşıyorsak, terör konusunda da 4 parti niye bir araya gelmiyor, niye oturmuyor konuşmuyor. Bizim istediğimiz de analar ağlamasın. Gidiyorum Balıkesir'de anne 'Benim oğlum şehit oldu, başkasının çocuğu şehit olmasın' diyor. Hakkari'ye gidiyorum oradaki ana da 'benim oğlum öldü, engelleyin başka çocuklar ölmesin' diyor. Trabzon'daki anne de aynı şeyi söylüyor. Yeter ki anneler ağlamasın. Sözümün arkasında duracağım. Biz TBMM Başkanı'na sunacağız. 'Eksiktir, yanlıştır' diyebilirler. Söz veriyorum; bizim projemizi beğenmiyorlarsa 'siz projenizi getirin, destek vereceğim' diyeceğim. Amaç nedir, bu bela bitsin" dedi.

Konuşmaların ardından İskenderun Sebze ve Meyve Hali, İtfaiye Müdürlüğü ve diğer hizmet binalarının açılışları yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler