Kılıçdaroğlu: Birbirimizi kandırmayalım

Kılıçdaroğlu, "Okullarda iyi eğitim verilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hali meydanda. Siz Milli Eğitim Bakanlığı'nı düzeltmeden, eğitim sistemini düzeltmeden, sonuç olarak ortaya çıkan dershaneleri 'ben kapattım' demekle eğitimin sorunlarını mı çözece

Kılıçdaroğlu: Birbirimizi kandırmayalım

Kılıçdaroğlu, "Okullarda iyi eğitim verilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hali meydanda. Siz Milli Eğitim Bakanlığı'nı düzeltmeden, eğitim sistemini düzeltmeden, sonuç olarak ortaya çıkan dershaneleri 'ben kapattım' demekle eğitimin sorunlarını mı çözeceksiniz? Birbirimizi kandırmayalım." dedi.

Düzce'nin Akçakoca ilkçesinde belediye tarafından yaptırılan terminal binasının açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sky Tower Otel'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Dershanelerin kapatılması istenmesiyle ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, dershanelerin kendisinin bir sorun değil bir sonuç olduğunu ifade etti. Üniversite sınavlarına milyonlarca gencin girdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti;

"Bu eğitim sistemi dershaneleri zorunlu olarak ortaya çıkarıyor. Her anne ve baba şu veya bu şekilde dershaneye gönderiyor. Ayrıca bugün dershanelerde binlerce kişi çalışıyor. Öğretmen ya da öğretmen olmayan. Bütün bunları görmeden, sağlıklı gözlemlemeden 'ben dershaneleri kapatacağım' demek doğru değildir. Ne olacak orada çalışan öğretmenler? Artı ne olacak öğrencilerin hali? Anneler, babalar gönüllü olarak mı çocuklarını gönderiyorlar? Hayır. Sistem zorunlu kılıyor çocuklarını dershaneye göndermeye. İyi eğitim verilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hali meydanda. Siz Milli Eğitim Bakanlığı'nı düzeltmeden, eğitim sistemini düzeltmeden, sonuç olarak ortaya çıkan dershaneleri 'ben kapattım' demekle eğitimin sorunlarını mı çözeceksiniz? Birbirimizi kandırmayalım."

Rahmetli Özal'ın dershanelerin kapatılması ya da kapanması için özel okula dönüştüğünde 5 yıllık vergi muhafiyeti getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu;

"O dönemde pek çok dershane kapanmıştı. Özel okula dönüşmüştü. Ama daha sonra baktılar ki öğrenci sayısı fazla, talep fazla ve dershaneler yeniden açıldı. Dershaneyi yasakçı bir anlayışla ben kapattım, kapatıyorum, öğrenciler gitmeyecek. Peki ne olacak? Dershaneler merdiven altına itilecek. Bugün vergi veren, kişi istihdam eden, sosyal güvenlik pirimine katkıda bulunan pek çok dershane merdiven altına inmiş olacak. Bu da doğru değil" diye konuştu.

Yasakçı bir anlayıştan kurtulunması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları dedi;

"Dershanelerle ilgili bir sorun varsa, eğitimi sistemiyle ilgili sorun varsa ilgili kişiler, kurumlar çağrılır, davet edilir Milli Eğitim Bakanlığı'na. Sorunlar oturulur uygarca tartışılır. Dershaneler eğer kapatılacaksa veya yok edilecekse beraber akılla, mantıkla kapatılır veya bir önlem alınır. Ama bugünkü koşullarda dershanelerin kapatılması pek akıllı politika değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem