Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a da yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın Spor Salonu'nda partisinin aday tanıtım töreninde yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuştu.Kılıçdaroğlu, "Ne hale getirdin bu memleketi bak bakalım. 17 Aralık benim d

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a da yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın Spor Salonu'nda partisinin aday tanıtım töreninde yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ne hale getirdin bu memleketi bak bakalım. 17 Aralık benim doğum tarihimdir. 17 Aralık’ta T.C tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı."dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

Hukuk devleti ayaklar altına alınmıştır. Ülkenin Cumhurbaşkanı bile yargı bağımsızdır demek zorunda kalmıştır, bu hatırlatmayı yapmak zorunda kalmıştır. Görüşü, inancı ne olursa olsun sağduyuyla düşünmeye davet ediyorum. Gün AKP, MHP, CHP günü değildir. Gün Cumhuriyet günüdür. Yeni akılları başlarına geldi. Aylardır söylüyorduk bu davalar doğru değildir diyorduk.  Orduya kumpas kuruldu diyorlar. Kendi ordusuna bir siyasi iktidar kumpas kuramaz, önce halkına kumpas kurmuştur.

"17 ARALIK BENİM DOĞUM TARİHİMDİR"

Darbelere karşıyız, hiç kimsenin darbe yapmasını istemeyiz. Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Herkesin işi, aşı olsun. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin bu coğrafyada sonun kadar savunuruz.  Yargı bağımsızlığını sonuna kadar savunuruz. Davalar görülürken ben o davaların savcısıyım diyordu.  Ne hale getirdin bu memleketi bak bakalım. 17 Aralık benim doğum tarihimdir. 17 Aralık’ta T.C tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı.

Bakanlar çocuklarıyla rüşvet batağına saplanacaklar nasıl olacak. Bu ülkede bir değil birden fazla hırsız var bunu biliyorum. O hırsızları asla affetmeyeceğiz. Din, iman edebiyatı yapacaklar. Bakanlar istifa ediyor. Ondan sonra diyorlar ki “Bize komplo kurdular.” O bakanların çocuklarının yatak odalarına para sayma makinalarını çeteler mi koydu?

"SENİN OĞLUNUN AYRICALIĞI NEDİR?"

Sen bu milletin aklıyla alay mı ediyorsun. “İçimizdeki kirlileri temizledik” diyor. Peki  o zaman o kirlileri savunuyorsun. “Babamın oğlu olsa yolsuzluğu affetmem” diyor. Baban vefat etti Allah rahmet eylesin ama senin oğlun mahkeme kararıyla gelsin ifade versin diyorlar. “Benim oğlum gelmez” diyor. Senin oğlunun ayrıcalığı nedir, neden savcıya gitmiyor Korkmuyorsa alnı temizse her yere gider, gider ifadesini verir alnım ak der.

Bir gazeteci arıyor banka müdürünü. Para istiyor ödeme yapacağım diye. Orası sizin babanızın bankası mı? Lime lime dökülüyorlar. Bu milletin ahı tuttu. Her kuruşun ahını sormazsam nağmerdim. İçişleri Bakanı, adı yolsuzluğa bulaşmış oğluyla beraber.  “Oğlum dikkatli ol” diyor telefonda Bunlar telefonda konuşulmaz.

"MAL VARLIĞINI AÇIKLA"

Bu bakanda mı çete? O da mı komplo kurdu sana? Dürüst, düzgün bir adam olduğunu mu iddia ediyorsun? “Temizsen eğer, Kendi mal varlığını, o bakanların mal varlığını açıkla” dedim. Tutturmuş devletin içinde çete varmış. Eğriye eğri, doğruya doğru. Bir devlet var, bir de paralel devlet var. Bir devlet düzgün çalışıyor. Diğer tarafta kirli polisler, kirli bakanlar, kirli savcılar var.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler