’’Kerbela’’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehadetlerinin 1376'ncı sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin Efendimizi rahmetle yâd ediyorum" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününe ilişkin olarak Kerbela katliamın

’’Kerbela’’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehadetlerinin 1376'ncı sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin Efendimizi rahmetle yâd ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününe ilişkin olarak Kerbela katliamını anarak, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Hicri 61 yılının 10 Muharrem gününde, Kerbela'da tarihin gördüğü en acı katliamlardan birinin yaşandığını anımsatan Erdoğan, "Hz. Peygamberimizin reyhan çiçeği, sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt'ten 72 mü'min işkencelere maruz kaldı ve şehit edildi. Şehadetlerinin 1376'ncı sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin Efendimizi rahmetle yâd ediyorum. Tutulan Muharrem oruçlarının, yapılan ibadetlerin Hak katında kabul ve karin olmasını niyaz ediyorum. Kerbela tefrika ve husumet değil kenetlenme ve muhabbet günüdür. Kerbela'yı idrak etmek gönüllerin Kerbela Çölü'ne dönmesine engel olmaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler