"Kendisine faiziyle iade..."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, partisinin Gürsu ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Alınlarının açık olduğunu ifade eden Arınç, “Hükümet kurarken 3 Y

"Kendisine faiziyle iade..."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, partisinin Gürsu ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Alınlarının açık olduğunu ifade eden Arınç, “Hükümet kurarken 3 Y ile ‘yolsuzluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz’ dedik. Bizim karnemize bakarsanız, bu 3 Y de yıldızlı pekiyi. 55 tane mafya ve çeteyi temizledik. Bugünlerdeki dedikodulara bakmayın. Bir yerde yolsuzluk varsa onu yakasından tutup yere çalacak olan tek parti AK Parti’dir. Yasaklarla mücadele ettik. Baş örtüsü sorundu. Başörtülüler üniversiteden, Meclis’ten atılıyordu. Dini kitaplar okunmuyordu. 3 konuda da hükümetimiz başarılı oldu, halkımıza verdiği sözü tuttu. Ben senden aldığım emaneti sokakta bırakmam. ’Hangi tehditle karşılaşırsam karşılaşayım cesur olacağız, kimsenin topuna, tüfeğine aldırmayacağız’ dedik. Ne olaylar, muhtıralar, ne 28 Şubat ve benzerlerini yaptılar. Ne bu ülkenin başbakanı ne de partisi şapkasını alıp kaçmadı. Dimdik durdu. Hepsine cesaretle karşılık verdi. Cesur alan izzet sahibidir. Hiç başımızı öne eğmedik. Yaptığımız her işin, attığımız her adımın hesabını verdik” diye konuştu.

"NE KADAR TERBİYESİZ"

Hayatının 4’te 3’ünü muhalefette geçirdiğini ifade ederek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhalefetin ne olduğunu bilir, onu da iyi yaparız. Biz o zaman, ’Ülkeyi iyi yönetmiyor’ diyorduk. ’Biz gelirsek daha iyisini yapacağız’ diyorduk. Bugünün muhalefet lideri ne diyor? 1 saat konuşuyor, 55 dakikası 3 kelime. Başbakanımız için yüzü kızarmadan 55 dakika tekrarlıyor. Ne kadar ayıp, terbiyesiz, çirkin bir şey. Bu ülkeyi 11 yıldır başarıyla yönetmiş, milli geliri 6 misli artırmış olan bir insana, ’Başbakan’ demeyecekmiş de başka bir şey diyecekmiş. Siz bile dinlerken utanıyorsunuzdur. Edep sahibi insanlar, bir ülkenin başbakanına bu ifadeleri kullanmaz. O kullandığı sıfatları kendisine faiziyle iade ediyorum. San ana muhalefet lideri olacaksın. Yarın iktidara gelme ihtimalini varsayım olarak kabul edeceğiz. ‘Ben daha iyisini yapacağım’ desene. Heybesinde küfürden başka bir şey yok bu adamın. İnsan biraz utanır. Senin 7 dosyan var. 93 vekilin hakkında fezleke var. Dolandırıcılıktan sahtekarlığa kadar bir sürü dosyan var. Ben bunları bilmiyor muyum? Ama asla bunları söylemem. Bir siyasetçi başka bir siyasetçiye hakaret etme hakkına sahip değildir. O hep hakaret ediyor. Küpün içinde ne varsa dışına da o sızıyor. Allah vermemiş, ne yapalım?”

"BU DA MUHALEFET PARTİSİ"

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Arınç, “MHP başkanı ise masum. Hükümeti eleştirecek bir şey bulmuyor ama o edepli. Kemal Kılıçdaroğlu gibi saldırgan değil. Bu da Türkiye için bir şans ama son günlerde AK Parti’yi eleştirmek için, iktidar olunca Tayyip Erdoğan’ın evinin önüne 50 metrelik afişe, ’Ne Mutlu Türk’üm diyene’ yazdıracakmış. Okul çocuklarını çağırıp evinin önünde andı okutacağını söylüyor. Bu da muhalefet partisi. Yapacağı şey iki. Bu neyi gösteriyor? Bunun neye faydası var? Hepimiz Türklüğümüzle övünürüz. Bu topraklar üzerinde biz milletçe bin yıl yaşamışız. Andı okutsan, okutmasan ne olacak? Bu kadar şekilcilikle ülke yönetilir mi? Bu zamana kadar okullarımıza her sabah bu andı okuyarak gittik. Sonunda karar verdik. 30 Eylül’den sonra bu andın okutulmamasına karar verdik. Bana kalırsa Tayyip Erdoğan’ın evinin önünde yapma, bunu kendi partinin her grup toplantısının başında 3 kez okut. Faydası varsa önce sen okut. Muhalefetimizin hali bu. Küfretmedikleri için şükrediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem