Kenan Evren'e tebligat şoku!

12 Eylül'ü soruşturan savcı Demir'in Milli Güvenlik Konseyi'nin yaşayan üyelerine tebligat çıkartacağı bildirildi.12 Eylül darbesine yönelik soruşturma derinleşiyor. Alınan bilgilere göre darbe belgelerinin incelenmesinin ardından ilk tebligat hayatta kal

Kenan Evren'e tebligat şoku!

12 Eylül'ü soruşturan savcı Demir'in Milli Güvenlik Konseyi'nin yaşayan üyelerine tebligat çıkartacağı bildirildi.

12 Eylül darbesine yönelik soruşturma derinleşiyor. Alınan bilgilere göre darbe belgelerinin incelenmesinin ardından ilk tebligat hayatta kalan Milli Güvenlik Konseyi (MGK) üyelerine çıkartılacak.

Konsey Başkanı Kenan Evren olduğu için ilk tebligat ona gidecek. Suç duyuruları kapsamında çok sayıda ismin de şikayet edildiği ifade edildi. Savcılık kaynakları bu isimlerin sayısının 300'ü aştığını belirtti. Gökhan Özdağ'ın haberine göre, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı darbe yargılamasının başlamasıyla 12 Eylül'de yapılan fişleme ve işkencelerin de hesabı sorulacak.

BELGELER POSTAYA TAKILDI

Bu arada soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'in İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istediği 12 Eylül belgelerinin oltaya takıldığı ortaya çıktı.

Demir'in talimat yazısına kısa sürede cevap yazan İstanbul Başsavcılığı, tüm 12 Eylül belgelerinin Balyoz soruşturma dosyasından ayrılarak 10 Nisan'da Ankara'ya gönderildiğini bildirmişti. Ancak bu cevabın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen dosyalar Demir'e ulaşmadı.

Savcı Demir'in önceki gün başsavcılığa bir hatırlatma yazısı yazarak belgelerin akıbetini sorduğu kaydedildi. Demir, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine talebini UYAP sisteminden bir kez daha yeniledi. Demir'e ise belgelerin postada olduğu bilgisi verildi. 12 Eylül 1980'de gerçekleştirilen darbede esas alınan 'Bayrak Planı'nın orijinal nüshası da soruşturma kapsamında talep edilmişti.

ASTSUBAYDAN GENERALE KADAR...

12 Eylül'le ilgili ilginç suç duyuruları yapılıyor. Bunlardan biri müdahale nedeniyle ticarethanesini kapatmak zorunda kalan Mehmet Ergül. Ergül, Kenan Evren''den astsubay Mehmet V.''ye, Mamak Cezaevi''nde görevli gardiyan Nuri A.''dan Hanefi Avcı'ya kadar birçok isimden şikayetçi oldu.

Ergül, darbe sırasında Van'ın Çaldıran ilçesinden astsubay Mehmet V.'den dayak yediği için Ankara'ya taşındığını anlattı. Ayakkabı dükkanı açtığını vurgulayan Ergül, 'Etnik kimlik ve ideolojik görüş nedeniyle dışlandım. Görevlilerden de müdahale gördüm. Dükkânımı kapatmak zorunda kaldım" şeklinde konuştu. 1981'de Mamak Cezaevine götürüldüğünü anlatan Ergül, 'Çırılçıplak soyularak dayak yedim' dedi. Cezaevinde Nuri A. ve askeri personelin işkence yaptığını kaydeden Ergül, "Hayattalar mı bilmiyorum ama hepsinden şikayetçiyim" ifadesini kullandı. Ergül, MGK'nın kararlarını bire bir uygulayan Hanefi Avcı'nın da suçlular arasında olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler