Kemal Kılıçdaroğlu: İki koşulumuz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak iki koşullarının olduğunu belirterek," Biz, HSYK teklifinin geri çekilmesini, ve yolsuzluk soruşturmalarına hükümetin müdahale etmemesini istiyoruz." dedi.Ankara'da hukukçular ve bazı gazetecilerin Ankara

Kemal Kılıçdaroğlu: İki koşulumuz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak iki koşullarının olduğunu belirterek," Biz, HSYK teklifinin geri çekilmesini, ve yolsuzluk soruşturmalarına hükümetin müdahale etmemesini istiyoruz." dedi.

Ankara'da hukukçular ve bazı gazetecilerin Ankara temsilcileriyle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, kahvaltılı toplantı sonrası açıklama yaptı.

İki koşulları olduğundan söz eden Kılıçdaroğlu, "Biz, HSYK teklifinin geri çekilmesini, ve yolsuzluk soruşturmalarına hükümetin müdahale etmemesini istiyoruz." görüşünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bir anayasa değişikliği için bu teklifin geri çekilmesi mi ön koşulunuz olur mesela masaya oturmak için?" şeklindeki soruyu da, "İki ön koşulumuz var. Bir; bu teklif geri çekilmeli, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Sayın Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanmalı ve süratli bir şekilde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu mu veya bir başka alan mı neyse o konuda oturulur çalışma yapılır. İkinci ön koşulumuz, yolsuzluk soruşturmalarına hükümet müdahale etmesin. Bıraksın, savcılar görevini yapsın. Hırsızın savunulduğu bir ülkede, demokrasi olmaz. Kim kul hakkı yemişse, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemişse, bunun üzerine gidilir. Bütün bu rezaletler, 'yolsuzluk olaylarının üzerine gidilmesin' diye ortaya çıktı. Bunlar doğru değil. Bu iki koşulumuz var." dedi.

“DEMOKRASİ HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Kılıçdaroğlu, hukukçularla yaptığı toplantı içerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"İçerde çok güzel bir toplantı oldu. Siyasetçi olarak biz bazı şeyleri eleştiriyoruz. Ama biz istedik ki, siyasetçilerin ötesinde yıllar yılı bu ülkede hakim yetiştirmiş, savcı yetiştirmiş, hukukçu yetiştirmiş, bilim insanları da olsunlar. Onlar Türkiye'de yaşanan krizin boyutlarını ve olası tehlikelerini anlatsınlar. Bunlar yapıldı. Düşüncelerini aktardılar. Yine yargı dünyasından üç değerli başkan davet edilmişti, onlar da geldiler. Onlarda kendi düşüncelerini aktardılar.

Demokrasinin hepimizin ortak paydası olduğu ve bunu geliştirmemiz gerektiği konusunda bir görüş birliğimiz oldu.

Bu toplantı bize göre, çok önemliydi. Gazetelerin temsilcileriyle, hukukçular bir araya geldiler, onlar değişik sorular sordular, yanıtlarını aldılar. Özellikle Sayın Teziç'in yaptığı bazı saptamalar çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanı açısından, Meclis Başkanı açısından, hukukun üstünlüğü açısından ve dünyada bazı Anayasa Mahkemesi başkanlarının uygulamaları Anayasa Mahkemesi'nin verdikleri kararlar açısından önemli saptamalar yaptılar. Bizlerde bunu öğrenmiş olduk."

CHP, ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEK

"Yasa aynı haliyle çıkacak olursa Anayasa Mahkemesi'ne götürmek gibi bir tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Elbette arkadaşlar. Yani bu haliyle çıktığı zaman anayasaya açık aykırılıklar var. Bunu hükümette biliyor zaten. Bilmemesi mümkün değil. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'ne gidecektir bu tabi." karşılığını verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler