KCK'dan Öcalan açıklaması

KCK, Abdullah Öcalan'ın 'Aradan çekildim' demesinin ardından açıklama yaptı.Abdullah Öcalan'ın önünün açılması sağlanana kadar terör örgütü PKK saldırılarını sürdürecek. PKK'ya yakın internet sitelerinde KCK imzasıyla duyurulan açıklamada Öcalan'ın lider

KCK'dan Öcalan açıklaması

KCK, Abdullah Öcalan'ın 'Aradan çekildim' demesinin ardından açıklama yaptı.
Abdullah Öcalan'ın önünün açılması sağlanana kadar terör örgütü PKK saldırılarını sürdürecek. PKK'ya yakın internet sitelerinde KCK imzasıyla duyurulan açıklamada Öcalan'ın lider olduğu vurgulandı.

Silvan'da 13 askerin şehit edilmesinden sonra İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaptığı “Artık aracı olmayacağım” açıklaması Kandil ile İmralı arasındaki bağların zedelendiği şeklinde yorumlanmıştı. Bu yorumlara Kandil’den bir açıklamayla yanıt geldi.

ÖCALAN'IN ÖNÜ AÇILSIN

Öcalan'ın devlete ve kendilerine sunduğu 3 protokolün devlet tarafından yanıtsız bırakıldığını savunan KCK, Kürt sorununun çözümü için Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgür hareket etme koşullarının yaratılmasını şart koştu.

GÖRKEMLİ DİRENİŞ

Öcalan'ın talepleri karşılanana kadar saldırıların süreceğinin sinyali verildi. Açıklamada "Hareketimizin yüksek tecrübesine dayanarak daha zengin ve daha yetkin bir mücadeleyle görkemli bir direnişi geliştirme temelinde sonuçsuz bırakacağı kesindir. Halkımızın ve hareketimizin, şiddet politikalarına karşı kendini savunma ve mücadeleyi daha ileri noktalara taşıma gücüne sahip olduğu açıktır" ifadelerine yer verildi.

ART NİYETLİ TEHLİKELİ YAKLAŞIMLAR

Öcalan ile Kandil arasında çatlak olduğu iddialarına da "Kürt sorununun çözümünü Kürt Halkının Önderliğinin konumundan ve PKK’den ayıran zihniyet ve politikalar gerçekte çözümü istemeyen art niyetli tehlikeli yaklaşımlar olup, kısır bir döngüyü hep canlı tutma gayretinden başka bir anlam ifade etmemektedir" şeklinde ceap verildi.

YAŞANACAKLARDAN HÜKÜMET SORUMLU

Açıklamada "Erdoğan Hükümeti, Silvan operasyonunda çıkan çatışmayı gerekçe yaparak kendi deyimiyle yeni strateji ve taktiklerle bir saldırı dönemini başlattığını ilan etmiştir" denilerek bundan sonraki sürçete yaşanacak olumsuzluklardan hükümetin sorumlu olacağını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler