KCK'dan flaş seçim açıklaması!

Seçim sonuçları ile HDP'nın tarihsel bir sorumluluk ile karşı karşıya olduğunu belirten KCK, "Halklarımız tarafından projesi kabul gören HDP, daha büyük bir bilinç ve kararlıkla çalışmalıdır" dedi. KCK, seçimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı

KCK'dan flaş seçim açıklaması!
Seçim sonuçları ile HDP'nın tarihsel bir sorumluluk ile karşı karşıya olduğunu belirten KCK, "Halklarımız tarafından projesi kabul gören HDP, daha büyük bir bilinç ve kararlıkla çalışmalıdır" dedi.
 
KCK, seçimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı, ancak asıl kazananın halklar adayı HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş olduğunu kaydeden Eş Başkanlık, başarısından ötürü Demirtaş şahsında HDP'yi kutladı.
 
Seçim başarısının HDP'yi tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıya götürdüğünü belirten Eş Başkanlık, " Çünkü HDP projesi tutmuş ve kabul görmüştür. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın kazandığı bu başarı düzeyi, HDP'de kesinlikle rehavete neden olmamalıdır. Aksine halklarımız tarafından projesi kabul gören HDP, daha büyük bir bilinç ve kararlıkla çalışmalıdır" dedi.
 
KCK 'nın açıklaması şöyle:
 
‘SEÇİMLERDE ASIL KAZANAN HALKLARIN ADAYI DEMİRTAŞ'TIR'
 
"Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Başbakan Erdoğan % 50'linin üzerinde az bir oranıyla kazandı. Fakat bu seçimlerde asıl kazanan halkların adayı HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş olmuştur. Eşit olmayan koşullarda, büyük imkânsızlıklar, engellenmeler ve baskılara rağmen oylarını neredeyse ikiye katlamayı başarmıştır. Metropollerde ve Kürdistan'ın her tarafında oylarını artırmıştır. Kürtlerin mevsimlik işçi olarak metropollere göç ettiği, yine Kürtlerin büyük bölümünün zozanlarda olduğu koşullarda böyle bir başarının elde edilmesi çok önemlidir.
 
‘SEÇİMDE ULUSALCI BİR POLİTİKA İZLEYEN CHP KAYBETMİŞTİR'
 
CHP, Klasik- Kemalist, ulusalcı siyaseti ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha adeta hüsrana uğramıştır. Kürt sorunun çözümü ve başta Alevi topluluğu olmak üzere tüm inançlara, kültürlere, kadınlara ve ezilenlere demokratik ve özgürlükçü bir yaklaşım göstermedikçe, giderek eriyen, küçülen ve daralan durumundan kurtulamayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ulusalcı bir politika izleyen CHP kaybetmiştir.
 
‘HDP PROJESİ TUTMUŞ VE KABUL GÖRMÜŞTÜR'
 
Halkların Demokrasi Partisi'nin Türkiye ve Kürdistan'da kabul gördüğü ve önemli bir gelişme trendi içinde olduğu kanıtlanmıştır. Resmi sonuçlar bir tarafa, potansiyel olarak da %10'unun üzerinde bir oy oranına sahip olan HDP, almış olduğu bu sonuçlarla birlikte demokrasi ve özgürlükten yana güçler karşısında tarihsel bir sorumlukla karşı karşıyadır. Çünkü HDP projesi tutmuş ve kabul görmüştür. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın kazandığı bu başarı düzeyi, HDP'de kesinlikle rehavete neden olmamalıdır. Aksine halklarımız tarafından projesi kabul gören HDP, daha büyük bir bilinç ve kararlıkla çalışmalıdır. Başta iç Anadolu, Ege ve Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye ve Kürdistan'da yaygın bir şekilde örgütlenmediği ve ulaşmadığı hiçbir yer kalmamalıdır. Demokrasi, emek ve özgürlük cephesi şimdi her zamankinden daha çok Türkiye siyasetine yön verebilecek düzeyde etkili ve gerçek bir radikal demokrasi mücadelesini geliştirme imkanlarına sahiptir. HDP bu temelde yoğunlaşarak çalışmalarını sürdürmek durumundadır.
 
Bu vesile ile başarısından dolayı sayın Selahattin Demirtaş'ın şahsında HDP'yi kutluyor, mücadelesinde başarılar diliyor ve HDP'ye oylarını veren tüm halklarımızı selamlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler