KCK Şırnak davasında tahliye

Şırnak KCK Kent Meclisi davasınında savcı 8 tutuklunun tahliye edilmesini istedi. Verilen dört saatlik aranın ardından mahkeme tutuklu sanıklardan Ayşe İrmez'in tahliye edilmesine karar verirken, 27 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Aralar

KCK Şırnak davasında tahliye
Şırnak KCK Kent Meclisi davasınında savcı 8 tutuklunun tahliye edilmesini istedi. Verilen dört saatlik aranın ardından mahkeme tutuklu sanıklardan Ayşe İrmez'in tahliye edilmesine karar verirken, 27 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.
 
Aralarında Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın da bulunduğu Şırnak KCK Kent Meclisi davasının 19'uncu duruşmasına Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 38'i tutuklu toplam 68 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına 37 tutuklu sanık katıldı. 
 
Sabah saatlerinde başlayan duruşmayı BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve sanık yakınları da izledi.
 
Duruşma, Cumhuriyet Savcısı'na söz hakkı verilmesi ile başladı. Mahkeme savcısı, sanıklardan Mesut Ecer, Taybet Belge, Fatma Kabul, Ayşe İrmez, Cemil Yorgun, Dursun Çakır, Halil Batıbey ve Hüseyin Uğur'un, 'Uzun tutukluluk süresi ve şahsi delil durumları' göz önünde bulundurularak, tahliye edilmelerini talep etti.
 
Savcılık mütalaasının ardından söz verilen sanık avukatları, mahkeminin çözüm sürecine uygun karar vermesi gerektiğini belirtti. Duruşmaya 4 saatlik bir ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı. Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Ayşe İrmez'in tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 68 sanık hakkında 10 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem