KCK operasyonunda 6 tutuklama

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Tunceli Belediyesi'nin BDP'li Meclis Üyesi Nurcan Kasun, Belediye personelleri Ali Kamer Yıldırım, Hasan Yıldırım ile BDP üyeleri Zarife Taçyıldız, Necla Kılıç,

KCK operasyonunda 6 tutuklama

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Tunceli Belediyesi'nin BDP'li Meclis Üyesi Nurcan Kasun, Belediye personelleri Ali Kamer Yıldırım, Hasan Yıldırım ile BDP üyeleri Zarife Taçyıldız, Necla Kılıç, Ayhan Çelik ile İbrahim Yıldırım sabah Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Özel Yetkili Savcılıkta'ki sorgularının ardından 7 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, parti üyesi Necla Kılıç'ı tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakırken, BDP'li meclis üyesinin de bulunduğu 6 şüpheliyi tutukladı. Çevik Kuvvet Polisi'nin güvenlik önlemi aldığı adliye binasında tutuklular Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, tutuklanmalarını 'Bir Türkiye klasiği' olarak değerlendirirken, "Artık bu iş başka bir şeye dönüştü" dedi. Şahin açıklamasında şunları söyledi:

"Suçlandıkları sorulara baktığımızda bir kadın meclis üyemize 'Siz neden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katıldınız?' diye soruluyor. Dolayısıyla çok zorlama var. Gerçekten bu nereye varacak nereye götürülmek isteniyor bilmiyoruz.

Bence yapılmak istenen şu, artık biz yerel yönetimler olarak çalışmalarımızın önünde çok ciddi engeller var, yaptığımız çalışmalar bu yollarla kilitlenmeye çalışılıyor."

Şu anda 3 belediye meclis üyesinin cezaevinde olduğunu ifade eden Şahin, "Böylesi demokratik bir mücadele yapılan basın açıklamaları bugün suç olarak arkadaşlarımızın karşısına çıkmıştır. Sanıyorum yakın gelecekte aynı şeylerle bizde suçlanacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem