KCK hakimi fındık bahçesinde yakalandı

1 buçuk aydır aranıyordu.

KCK hakimi fındık bahçesinde yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında aranan Selam Tevhid ve KCK davası hakimlerinden Kazım Kahyaoğlu Ordu'da bir fındık bahçesinde yakalandı. Kahyaoğlu, Sakarya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Kazım Kahyaoğlu Ordu'nun Korgan ilçesinin Kumru mevkiinde jandarma tarafından fındık bahçesinde yakalandı.

Ordu'da emniyetteki işlemleri yapıldıktan sonra Sakarya'ya götürülen Kahyaoğlu adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Kahyaoğlu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'FETÖ üyesi olmak' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklandı.

Kahyaoğlu'nun savcılık sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi. Kazım Kahyaoğlu, cezaevine gönderilmek üzere adliyeden çıkarıldığı sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere de , "KCK'lıları yargılayan mahkeme başkanı şu anda tutuklandı, siz de reklam yapın" dedi.
 



Hakim Kazım Kahyaoğlu İstanbul'da görülen KCK davasına bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıydı. 'Selam Tevhid' olarak bilinen 'Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' soruşturmasında usulsüz dinleme yönünde karar aldığı gerekçesiyle 17/25 Aralık süreci sonrasında Kadastro Hakimi olarak Sakarya Adliyesi'ne atanmıştı. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kaçan Hakim Kahyaoğlu hakkında İstanbul'da da süren soruşturma olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem