KCK davasında 13 kişi tahliye edildi

 Eski milletvekili Fatma Kurtulan'ın yargılandığı KCK davasında savcı, tutuklu sanıkların tamamının tahliyesini talep etti. Sanıklardan 13 kişi tahliye edildi. KCK soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP

KCK davasında 13 kişi tahliye edildi

 

Eski milletvekili Fatma Kurtulan'ın yargılandığı KCK davasında savcı, tutuklu sanıkların tamamının tahliyesini talep etti. Sanıklardan 13 kişi tahliye edildi.
 
KCK soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
Davanın ilk duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan'ın da izlediği duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara'daki ağır ceza mahkemelerine gönderilmesini talep etti. Savcı, davada tutuklu olarak yargılanan 14 sanığın tutuklu bulundukları süre ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği sürecin de gözönüne alınarak tahliyelerini istedi. Savcı, tahliye edilmeleri durumunda bu sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler