KCK asayiş İstanbul'da

10 ilçede eş zamanlı eylem gerçekleştiren örgütün YGD-H birimi, yol kesip etrafa molotofkokteyli attı. KCK’lılar bir çocuğu hastanelik ederken Ümraniye’de orman yaktı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği yol kesme, kimlik kontrolü

KCK asayiş İstanbul'da
10 ilçede eş zamanlı eylem gerçekleştiren örgütün YGD-H birimi, yol kesip etrafa molotofkokteyli attı. KCK’lılar bir çocuğu hastanelik ederken Ümraniye’de orman yaktı.
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği yol kesme, kimlik kontrolü ve ceza kesme gibi eylemlerle gündeme gelen terör örgütü KCK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) İstanbul’da ortaya çıktı. Sözde asayiş birimleri kuran YDG-H, geçtiğimiz pazar on ilçede eş zamanlı eylem yaptı.
 
MOLOTOFLA KURULUŞ KUTLAMASI 
 
KCK’lılar, Küçükçekmece, Esenler, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Beyoğlu ve Maltepe’de sözde asayiş uygulamaları gerçekleştirdi. Bazı yolları keserek YGD-H’nin kuruluşunu kutlama amacıyla molotofkokteyli attılar. Ümraniye İnkılap Mahallesi Kocatepe bölgesinde ise orman yaktılar. Yangını söndürmeye gelen itfaiye görevlilerine taşlarla saldırdılar. 30 metrelik bir alan kül oldu. Dükkanlara zarar veren ve yoldan geçenlere saldıran gruplar, polisin müdahalesiyle dağıldı .KCK’lılar, Küçükçekmece’deki akrabalarına misafirliğe gelen bir çocuğu da yaraladı.
 
‘Gençler terör için inisiyatif kullandı’
 
YDG-H, ilk olarak Cizre’deki sözde yemin töreniyle gündeme gelmişti. Abdullah Öcalan posterinin asıldığı birmasanın önünde yemin töreni düzenleyen grup, daha sonra sokaklara çıkarak yol ve kimlik kontrolü yapmıştı.Görüntülerin basına yansımasının ardından örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, “Cizre’deki KCK asayiş, alakamız ya da talimatımızla yapılan bir şey değil. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler” demişti.
 
Duran Kalkan: Süreç ilerlerse asayiş de olacak polis de
 
Terör örgütü KCK’nın Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, Abdullah Öcalan’ın “Ekim ortasına kadar bu iş bitmeli” dediğini hatırlatırken, “Bu olmazsa hiç kimse PKK’yı alternatifsiz sanmasın” dedi.  Avrupa’da PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Politika gazetesine konuşan Kalkan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde görüntülenen PKK’lı sözde asayiş gruplarına ilişkin, “Süreç ilerlerse Kürtlerin asayişleri de, polisleri de, savunma kuvvetleri de olacak. Bunlar sadece Türk’ün hakkı değildir” ifadelerini kullandı.
 
KCK doktor istedi, hükümeti suçladı: Ciddiyetsizlik
 
Terör örgütü KCK, Abdullah Öcalan için İmralı’ya sağlık heyeti gönderilmesini istedi. KCK tarafından yapılan açıklamada, hükümetin bu talebe yanıt vermediği ve bununmevcut sürece yönelik ‘ciddiyetsiz bir yaklaşım’ olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler