Kayseri’de Kadın Derneklerinden Cansel Buse Açıklaması

Kayseri'de, matematik öğretmeni tarafından tecavüz edildikten 2 gün sonra intihar eden Cansel Buse K. için kadın dernekleri basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda kadın dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. Yap

Kayseri’de Kadın Derneklerinden Cansel Buse Açıklaması

Kayseri'de, matematik öğretmeni tarafından tecavüz edildikten 2 gün sonra intihar eden Cansel Buse K. için kadın dernekleri basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda kadın dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. Yapılan açıklamada konuşan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Feride Daşkın, "İçinde bulunduğumuz günlerde tarifi imkansız acılar yaşıyoruz. Kadın cinayetlerinin, genç kızlara yönelik cinsel istismarın, taciz ve tecavüzün yaşanmadığı bir gün geçirmez olduk. Artık sokaklar, işyerleri hatta okullar bile bizler için, genç kızlarımız için güvenli alanlar olmaktan çıktı. İçimizde her gün yaşadığımız bu acıya bir yenisi daha eklendi ve biz kahrolduk. 17 yaşındaki Cansel kafasına ateş ederek intihar etti. Lise öğrencisi olan Cansel Buse'nin intiharının sebebinin yakınlarının verdiği bilgiye göre matematik öğretmeni tarafından uğramış olduğu cinsel istismar olduğu söylendi. Sosyal medya ve haberlerde verilen bilgiler neticesinde kanımız dondu. Cansel'in intiharından sonra yakınlarının paylaşımları ve arkadaşlarının açıklamalarına göre Cansel matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını ve bunu kaldıramadığını yakın arkadaşlarına ifade etmiştir. Okul idaresinin olayın üzerini kapatma çabası içerisinde olduğu ve Cansel'in şikayetine rağmen işlem yapmadığı yönündeki iddiaları büyük bir kaygı ve öfke ile öğrenmiş bulunuyoruz. Tüm bu tablo karşısında söyleyeceğimiz şey bu bir intihar değil cinayettir" diye konuştu.

Daşkın ayrıca, "Matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmış, dosya ile ilgili gizlilik kararı verilmiştir. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen okul müdürü, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Bizler yaşanan bu olayda suçlu olan, ihmali bulunan herkesin açığa çıkarılmasını ve cezasını çekmesini talep ediyoruz. Hiçbir şey Cansel'i geri getirmeyecek biliyoruz ama yargılama sürecinde de dosyanın takipçisi olacağız. Birçok davada gördüğümüz mağdurun suçlu konuma düşürülmeye çalışıldığı oyunlarına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından olay yerinde bulunan kadınlar da yaşanan olaya yaptıkları konuşma ile tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem