Kayıtdışı istihdamı engellemek gerekiyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 2013 yılında yapılan çalışmaların genel değerlendirmesinin yapıldığını ifade ederek, "İşverenlerden alınan açık iş ve işe yerleş

Kayıtdışı istihdamı engellemek gerekiyor
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 2013 yılında yapılan çalışmaların genel değerlendirmesinin yapıldığını ifade ederek, "İşverenlerden alınan açık iş ve işe yerleştirme sayılarında 2012 yılına göre daha başarılı bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz" dedi.
 
2013 Aralık ayı sonu itibariyle İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısının 25 bin 939 olduğunu belirten Öz, "Geçen yılın aynı dönemine göre karşılaştırma yapıldığında işverenlerden alınan açık iş sayısında yüzde 84, işe yerleştirme sayısında da yüzde 79 oranında artış sağladığımız görülmektedir. Sanayi sektörünün çok fazla olmadığı ilimizde İŞKUR üzerinden özel sektörde 5 bin 288 kişinin işe yerleştirilmesi ilimiz için önemsenecek bir durumdur" diye konuştu.
 
Öz, geçen yıl 8 bin 397 kişiye iş danışmanlığı hizmeti verildiğini ve bu hizmetten yararlananlardan bin 915'inin işe yerleştiğini, 469'unun da mesleki eğitim kurslarına yönlendirildiğini vurguladı.
 
Düzenlenen mesleki eğitim programlarına da değinen Öz, şunları kaydetti:
 
"İş garantisi diye tembelleşmemek için kamu personel rejiminin sözleşmeli kolunun olması lazım. Sıra dışı olmak için çalışmalıyız. İnsanımız sıradanlığı tercih ediyor. Kısa süreli ve niteliksiz işler yerine uzun vadeli ve niteliği olan meslekler yapılmalı. İnsanlarda kalifiye eleman olma algısını bir türlü oturtamıyoruz. Mesleki eğitimi de bu boyutuyla değerlendirmeliyiz. Meslek liseleri, mesleki eğitim denince kalifiye olmayan elemanların, gençlerin yetiştirildiği bir eğitim algısı oluşuyor kafalarda, bunu kırmalıyız."
 
Öz, ev hanımlarının yaptıkları işlere de dikkati çekerek, "Evde hasır, örgü, parça başı iş gibi fason iş yapan kadınlarımız var. Bu şekilde çalışan kadınlarımızın sigortası ve kayıtlılığı yok. Bunların memnuniyeti için formüller geliştirmeliyiz, gelecek projeleri desteklemeliyiz. Kayıtdışı istihdamı engellememiz gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem