Kayıp uçakta flaş gelişme!

Üç aydan beri bulunamayan Malezya yolcu uçağı ile ilgili oldukça ilginç bir veriye ulaşıldı. Uçağın kaptanı olayın baş şüphelisi. Yetkililer kaptanın simülatöründe silinmiş veriler buldu ve uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde ıssız bir adaya indirilmesine

Kayıp uçakta flaş gelişme!

Üç aydan beri bulunamayan Malezya yolcu uçağı ile ilgili oldukça ilginç bir veriye ulaşıldı. Uçağın kaptanı olayın baş şüphelisi. Yetkililer kaptanın simülatöründe silinmiş veriler buldu ve uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde ıssız bir adaya indirilmesine dair bir de plana ulaştı.

Malezyalı yetkililer, uçağın kaptanın evindeki uçuş simülatöründe Hint Okyanusu'nun güneyindeki bir güzergahı gösteren planı ortaya çıkardı.

İncelenen bu verilere göre kaptan Zahari Şah, simülatöründe uçağı Hint Okyanusu'nun güneyinde ıssız bir adaya indirme çalışması yaptı.

170 mülakat yapan ve uçaktaki 239 kişinin profilini çıkaran Malezya yetkililer, sadece kaptanın bu uçuş sonrası özel ve iş hayatında bir plan yapmamış olmasını da şüpheli buldu.

KAPTAN BAŞ ŞÜPHELİ

Tüm bu bulgular, 53 yaşındaki kaptanı olayın baş şüphelisi yaptı. Uçağın düşmesinin ardından kaptan Şah'a ilişkin kuşkular belirmiş, ancak yakınları ve ailesi bunu reddetmişti.

ENKAZIN BULUNMASI YILLAR SÜREBİLİR

Uçağın enkazının bulunmasının yıllar alabileceği belirtiliyor.

Malezya Havayolları'na ait 239 kişiyi taşıyan uçak, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolmuştu. Olay, modern havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler