Kayıp Uçak ve Pilotlar Aranıyor

 Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdüğü Türk savaş uçağını düşürmesi sonucunda 2 Türk pilotunu arama çalışmaları sürüyor. Sabah saatlerinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir gemi, Hatay'ın Samandağ il

Kayıp Uçak ve Pilotlar Aranıyor

 

Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdüğü Türk savaş uçağını düşürmesi sonucunda 2 Türk pilotunu arama çalışmaları sürüyor. Sabah saatlerinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir gemi, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik sahiline geri döndü.

 

Dün görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan ve Suriye hava sahsını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Türk savaş uçağının iki pilotunun, Suriye'nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde arama çalışmaları sürüyor. Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca ortaklaşa yürütülen arama-kurtarma çalışmaları kapsamında uçağın bazı parçalarına ulaşıldığı, ancak tamamının bulunamadığı kaydedildi. Ankara ve Adana'dan hava uçuşları, Mersin'den de deniz araçları ile arama çalışmaları da sürdürülüyor.

 

Bu sabah saatlerinde Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik'teki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait limandan demir alıp, arama çalışmalarına katılan bir gemi, öğle saatlerinde limana geri dönüş yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait '73' nolu geminin limana yanaşması bölgede hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Bölgede görev yapan gazeteciler en iyi görüntüyü alabilmek için adeta birbirleri ile yarışırken, limana yanaşan gemiden herhangi bir uçak enkazı ya da kayıp askerlere ait hiçbir şey çıkmadı. Askerler, gemiyi limana yanaştırıp halatlarla bağlantısını sağlarken, bir başka askerin de söz konusu gemiye Türk bayrağı asması dikkat çekti. Bölgedeki aramalar ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler