Kayıp uçağımızı o arayacak!

 Nautilus bugün yola çıkarak 2.5 gün içinde bölgeye ulaşıp arama kurtarma çalışmalarına başlayacak. Kayıp askerlerimiz Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u Nautilus arayacak. BUGÜN YOLA ÇIKIYOR Suriye tarafından Akdeniz'de düş

Kayıp uçağımızı o arayacak!

 

Nautilus bugün yola çıkarak 2.5 gün içinde bölgeye ulaşıp arama kurtarma çalışmalarına başlayacak. Kayıp askerlerimiz Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u Nautilus arayacak.
 

BUGÜN YOLA ÇIKIYOR 

Suriye tarafından Akdeniz'de düşürülen Türk savaş uçağını ve pilotlarımızı bulmak için hazırlık çalışmalarını tamamlayan dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemilerinden olan Nautilus'a görev emri verildi. Nautilus bugün yola çıkarak 2.5 gün içinde bölgeye ulaşıp arama kurtarma çalışmalarına başlayacak.
 

DÜNYANIN EN ÜNLÜ ARAŞTIRMA GEMİSİ 

11 milyon dolar değerinde 65 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde ve bilim adamları ile birlikte 36 mürettebatın bulunduğu dünyanın en ünlü araştırma gemisi İstanbul Haydarpaşa Limanı'nda dört gündür bu emir için hazırlıklarını sürdürüyordu. Amerikan Deniz Araştırma Vakfı'na ait Araştırma gemisinin Türkiye'deki sorumlusu ve BOSAV Başkanı kaptan Tufan Turanlı yarın Bodrum açıklarından geçecek olan Nautilus'a bir sahil güvenlik botu ile giderek binecek. Turanlı, 'Dışişleri Bakanlığı'mızın talimatı ile yola çıkarken gemide araştırma görevlilerinin yanısıra askeri yetkililer ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile bilimadamları da yer alacak. Allahın izniyle hem uçağımızı hem de pilotlarımızı bulmak istiyoruz ' dedi.
 

DÜŞÜRÜLEN UÇAK VE PİLOTLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Suriye tarafından geçen cuma günü uluslararası sularda düşürülen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi 'Phantom' keşif uçağı ve 2 pilotunu arama çalışmaları devam ediyor.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Çevlik kumsalındaki askeri rıhtımdan her gün sabah ve akşam saatlerinde kalkan sahil güvenlik botu arama çalışmalarına katılıyor. Buradan uçağın düştüğü Suriye karasularına doğru hareket eden hücumbotlar, yakıt ikmali için belirli aralıklarla rıhtıma dönüyor. Arama çalışmalarına 1 firkateyn, 1 hücumbot, 1 Karakol gemisi, 2 sahil güvenlik botu ve 1 uçak, 4 arama kurtarma helikopteri ile derin sularda arama için 1 hidrografi gemisi katılıyor.
 

SİLAHLAR ATEŞLENMEYE HAZIR 

Bu arada Çevlik kumsalındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda bir dizi önlem alındı. Daha önce silahların üzeri kapalı olarak seyreden botlar, brandaları açılan ve ateşlemeye hazır silahlarla göreve gitmeye başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki personelin daha dikkatli davrandığı, nöbet tutanlar ile güvenlik sağlamak için birlik dışına çıkanların miğfer takmaları dikkati çekti.
 

AİLELERİ UMUTLA BEKLİYOR 

Suriye tarafından füze ile düşürülen keşif uçağını arama çalışmaları sürerken henüz kendilerinden haber alınamayan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un aileleri umutla bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler