Kayıp pilotlarla ilgili son bilgiler!

  Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetleri'nden 100 asker ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sualtı taarruz (SAT) ve sualtı savunma (SAS) komandoları Suriye'nin 8 mil açığında, derinliği bin metreyi bulan bölgede aralıksız arama çalışması yapıyor.SURİYE'Y

Kayıp pilotlarla ilgili son bilgiler!

 

 

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetleri'nden 100 asker ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sualtı taarruz (SAT) ve sualtı savunma (SAS) komandoları Suriye'nin 8 mil açığında, derinliği bin metreyi bulan bölgede aralıksız arama çalışması yapıyor.

SURİYE'YE 9 MİL UZAKTA

Türk jetinin düştüğü yere yaklaşık 9 mil uzaklıkta, en yakın Türk toprağı olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Çevlik Balıkçı Barınağı'nda, arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar sık sık yakıt ikmali yapıyor. 

PİLOTLARIN DURUMU

Yanarak denize düştüğü kaydedilen uçağın yerinin tespit edildiği ve denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu vurgulanırken, Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’a ise henüz ulaşılamadığı belirtildi.

PARAŞÜT VE FIRLATMA KOLTUĞU BULUNDU

Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri komutanlıklarınca ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar düşen uçağın fırlatma koltuğu ile birlikte pilotların kullandığı kaydedilen paraşütlerin bulunduğu vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem