Kayıp kaçağa özel çalışma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Kayıp kaçaklarla ilgili Dicle ve Van bölgesiyle ilgili özel çalışmamız olacak" dedi.TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifin

Kayıp kaçağa özel çalışma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Kayıp kaçaklarla ilgili Dicle ve Van bölgesiyle ilgili özel çalışmamız olacak" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerinde hükümet adına konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Neden almadığımız gazın parasını, avans niteliğinde de olsa ödüyoruz?" yönündeki şikayetlere değindi.

Avans niteliğinde de olsa bunu ödememek için gerekli planları yaptıklarını açıklayan Yıldız, "Al ya da öde, İran, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerde, bizim avans niteliğinde verdiğimiz paraların şu anda tahsil edilmesiyle alakalı bir işlemdir. Ben burada kamuoyunun önünde taahhüt ediyorum, bizim hiçbir ülkede almadığımız bir metreküp doğalgaz kalmayacaktır. Rusya'da kalmadığı gibi. 2014 yılının sonuna kadar Azerbaycan ve İran ile alakalı 'al ya da öde' miktarı da sıfırlanmış olacaktır."

Kayıp kaçak elektrik

Bakan yıldız, kayıp kaçak elektrik konusuna da değindi. Dicle ve Van bölgesindeki kayıp kaçak oranlarının hariç tutulması halinde, Türkiye'nin kayıp kaçak elektrik oranının, AB üyesi ülkelerden daha düşük olacağını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Elektrik faturasını ödeyen vatandaşlara haksızlık yapılmaması için bizim 3 yıl içinde önemli yol haritamız var. Özelleşen şirketler, bu konuda ellerini değil kollarını taşın altına koyuyorlar. Kayıp kaçağı nasıl diğer bölgelerde azalttıysak, 3 yıl içinde, bu bölgelerde de mutlaka azaltacağız. Türkiye, 2015 yılı sonu itibarıyla AB üyesi ülkelerin kayıp kaçak oranını yakalayacak. Kayıp kaçaklarla ilgili Dicle ve Van bölgesiyle ilgili özel çalışmamız olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem